REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose nustačius pirmąjį Lietuvoje koronaviruso atvejį, savivaldybė penktadienį sušaukė ekstremalių situacijų komisijos posėdį svarstyti galimą viešų renginių atšaukimą.

Šiauliuose nustačius pirmąjį Lietuvoje koronaviruso atvejį, savivaldybė penktadienį sušaukė ekstremalių situacijų komisijos posėdį svarstyti galimą viešų renginių atšaukimą.

REKLAMA

Vyriausybė rekomendavo Šiaulių mieste ir rajone atšaukti masinius renginius, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui. 

Miesto meras Artūras Visockas sakė, kad savivaldybė yra pasirengusi operatyviai reaguoti į besikeičiančią situaciją.

Artimiausias didesnis renginys mieste numatomas sekmadienį, kai turėtų vykti Lietuvos krepšinio lygos rungtynės tarp Šiaulių „Šiaulių“ ir Panevėžio „Nevėžio“ komandų.

Kovo 10-11 dienomis numatomi renginiai nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui paminėti. 

„Dėl krepšinio rungtynių – galbūt baigsis taip, kaip ir „Žalgirio“ atveju, gal kažkaip kitaip. Pagrindinis dalykas yra reaguoti į faktą jo neišpučiant, jei jis yra mažas, nesukeliant be reikalo panikos reiškinių. Nebus reikalo atšaukinėti renginių, jei, tarkime, mes turėsime ligoninėje vieną žmogų ir neturėsime jokių kitokių neigiamų ženklų. Ir atvirkščiai – jei situacija keisis, akivaizdu, kad turėsime kažką daryti, kad virusas nesiplėstų“, – BNS sakė A. Visockas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktoriaus sekretorė Vilma Nainienė BNS sakė, kad vienas didžiausių artėjančių renginių mieste yra skirtas nepriklausomybės atkūrimo minėjimui kovo 11-ąją. Prieš tai, kovo 10-ąją numatytas Ragainės ir Juventos progimnazijų renginys, tą pačią dieną Normundo Valterio jaunimo mokykla organizuoja pėsčiųjų žygį per Šiaulius.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerija rekomendavo atidėti penktadienį vyksiančias Eurolygos rungtynes Kaune tarp vietos „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų arba jas žaisti be žiūrovų, tačiau klubas nusprendė, kad rungtynės vyks arenoje su žiūrovais.

Šiaulių rajono administracijos direktorius Gipoldas Karklelis BNS teigė, kad centrinės valdžios rekomendacijos bus vykdomos ir suplanuoti renginiai bus atšaukti, taip pat bus atsisakoma didesnių vidinių pasitarimų savivaldybėje.  

„Mes tas rekomendacijas vykdysime. Buvo suplanuoti darbiniai renginiai, pasitarimai administracijos viduje, su įstaigų vadovais – mes pagal rekomendacijas juos atšauksime. Kovo 11-osios renginiai yra, keletas kultūros renginių buvo suplanuota. Mes juos taip pat atšauksime“, – BNS sakė G. Karklelis.

REKLAMA
REKLAMA

Koronavirusas nustatytas 39 metų šiaulietei, šią savaitę grįžusiai iš Italijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų