REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar antradienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė žinia, kad premjero Sauliau Skvernelio žmona įsidarbino „Orlen“ dukterinėje įmonėje. Tai sukėlė rimtų diskusijų, ar pats ministras pirmininkas nesumaišė viešųjų ir privačių interesų. 

Dar antradienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė žinia, kad premjero Sauliau Skvernelio žmona įsidarbino „Orlen“ dukterinėje įmonėje. Tai sukėlė rimtų diskusijų, ar pats ministras pirmininkas nesumaišė viešųjų ir privačių interesų. 

REKLAMA

Apie tai TV3 studijoje diskutavo žurnalistas Vladimiras Laučius ir Seimo narys Mykolas Majauskas.

Paaiškėjus, kad premjero Sauliaus Skvernelio žmona įsidarbino „Orlen“ dukterinėje įmonėje jūs sureagavote, kad nematote problemos, bet dar pasidomėsite informacija. Ar jau spėjote pasidomėti? Ar nepakeitėte savo nuomonės?

Aš tikrai nematau blogio pačiame įsidarbinimo fakte. Aplinkybės tikrai kelia nerimą ir abejones, nes premjeras ir jo vadovaujama Vyriausybė priėmė ne vieną palankų sprendimą „Orlen“. Taip pat kelia nerimą ir tai, kad yra eilė kitų Vyriausybės vadovų, atstovų sprendimų, kuomet buvo supainioti vieši ir privatūs interesai.

Jūs turite omenyje susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istoriją?

Taip pat yra ir Aurelijaus Verygos atvejis. Jis du kartus buvo pripažintas supainiojęs viešus ir privačius interesus. Ta tendencija kelia nerimą. Mano akimis daug didesnė blogybė yra tai, jog Vyriausybė nevykdo duotų pažadų. Mes matome problemas švietimo sektoriuje, matome, kad mūsų jaunimas ir vaikai atsilieka pagal išsilavinimą ir raštingumą visoje Europoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Suprantu, kad yra didesnių problemų, bet aktualija yra šita. Jūs sakote, kad problema yra ne žmonos įsidarbinimas, o tai, kad Vyriausybė ar premjeras priėmė palankius sprendimus. Ar nėra viskas atvirkščiai? Mes nieko nežinome apie tai, ar tikrai žmona įsidarbino skaidriai. Buvo žodis tartas, kad įsidarbinta standartine tvarka, bet nėra jokių dokumentų, parodančių, kad buvo skelbimas ar kaip visa tai įvyko. Jūs čia nematote problemos?

REKLAMA

Ne, premjeras turi išeiti ir atsakyti į visus klausimus visuomenei tam, kad ją nuramintų. Šiandien, man atrodo, kad visuomenė nėra nuraminta. Klausimų yra daugiau, nei atsakymų. Kaip ir minėjau, jei spręstumėme vieną izoliuotą faktą, kad privatus žmogus įsidarbino privačioje bendrovėje, tai tame nėra nieko nusikalstamo ar blogo. Jei matome visą kontekstą, tada atsiranda politinė atsakomybė ir aš čia nesikišu vertinti. Manau, kad geriausią įvertinimą padarys visuomenė. Čia labiau moralinis vertinimas, kuris bus padarytas per rinkimus. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jūs manote, premjero žmonai, artimam giminaičiui, vaikui yra lengviau įsidarbinti kažkur, nei paprastam žmogui?

Manau, kad premjeras turėtų vengti tokių situacijų, kai artimieji įsidarbina kažkur, dėl interesų konflikto regimybės. Tai, apie ką kalbėjo ir Prezidentas. Jeigu tokia regimybė yra – tokios situacijos reikia vengti ir aš premjero vietoje būčiau to tikrai nedaręs ir siekęs, kad tokio interesų konflikto nebūtų. Man atrodo, kad čia yra didžioji problema.

Visą pokalbį žiūrėkite video reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų