REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia nepritariąs 3 proc. Seimo rinkimų barjerui, tačiau registravosi balsuoti dėl jo, nes mano, kad tai jo pareiga.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia nepritariąs 3 proc. Seimo rinkimų barjerui, tačiau registravosi balsuoti dėl jo, nes mano, kad tai jo pareiga.

REKLAMA

„Nesu tas, kuri ignoruočiau įstatymų leidybą“, – savo elgesį antradienį BNS paaiškino parlamento vadovas.

Seime paskelbus galutinį balsavimą dėl Seimo rinkimų kartelės nuleidimo nuo 5 proc. iki 3 proc., V. Pranckietis registravosi balsuoti, bet reikšdamas valią susilaikė.

Balsuoti registravosi minimalus būtinas Seimo narių skaičius – 71. Opozicija yra pareiškusi, kad nesiregistruos balsuojant dėl Seimo rinkimų įstatymo pakeitimo, nes tik taip galinti jam pasipriešinti.

Antradienį per priėmimo procedūrą registravosi tik valdančiosios koalicijos atstovai, V. Pranckietis bei Mišriai Seimo narių grupei priklausantys Rimantas Dagys ir Povilas Urbšys.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš turiu savo nuomonę ir ją reiškiu. Ir ją reiškiu balsuodamas, o ne bėgdamas nuo balsavimo“, – sakė V. Pranckietis.

Jis teigė, kad būtų balsavęs už rinkimų kartelės nuleidimą iki 4 procentų.

„Dėl 4 proc. būčiau balsavęs „už“, kad būtų pamažinta ta riba, nes yra partijų, kurios nuolat stovi ties ta riba ir jos neperžengia, o per vienmandates apygardas atkeliauja į Seimą. Manau, kad tai būtų pagalba mažesnėms partijoms, kurioms sunku peržengti tą ribą“, – sakė jis.

REKLAMA

„3 proc. jau yra pataikavimas partijoms, kurios galbūt susikurs (...)“, – teigė Seimo pirmininkas. 

Jis paneigė pats ketinąs kurti naują partiją.

Seimo opozicijos lyderis socialdemokratas Julius Sabatauskas apgailestavo, kad Seimo pirmininkas prisidėjo prie, anot jo, korupcinio įstatymo priėmimo.

„V. Pranckietis praleido galimybę nesiregistruoti, puikiai suprasdamas, kas slypi po tais įstatymų projektais. Deja, jis registravosi“, – BNS sakė V. Sabatauskas.

Seimas antradienį nuleido kartelę parlamento rinkimams iki 3 proc. partijoms ir 5 proc. koalicijoms.

Dabar partijos, kad gautų mandatų Seime turi įveikti 5 proc. barjerą, koalicijos – 7 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų