REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno rajone nukrito lėktuvas, žuvo du žmonės

Papildyta

Sekmadienio popietę Kauno rajone nukritus sportiniam lėktuvui, žuvo du juo skridę vyrai, pranešė policija.

Sekmadienio popietę Kauno rajone nukritus sportiniam lėktuvui, žuvo du juo skridę vyrai, pranešė policija.

REKLAMA

„Aero-Pilot“ asociacijos narys Darijus Pagodinas BNS patvirtino, kad vienas žuvusiųjų – jo kolega, patyręs pilotas Viktoras Ramonas.

„Taip, liūdna, bet tiesa. Kiek žinau, tai yra Viktoras Ramonas su „Piper PA-30 Twin Comanche“ ir jo mokinys“, – BNS sakė jis.

Pasak policijos, Kauno rajone, Noreikiškių kaime 13.52 val. nukrito sportinis lėktuvas su registracijos numeriu LY-ARS, žuvo du žmonės. Policija nurodo, kad žuvusieji – 1954 metais ir 1989 metais gimę vyrai.

Lėktuvas nukrito nuosavų namų kvartale, Saulėtekio gatvės 5 numeriu pažymėto gyvenamojo namo kieme. 

Civilinės aviacijos administracijos duomenimis, šiuo registracijos numeriu pažymėtas dvimotoris lėktuvas „Piper PA-30“ buvo pagamintas 1969 metais.

REKLAMA
REKLAMA

D. Pagodinas sako, kad pirminiais duomenimis, lėktuvas nukrito kilimo metu. Anot jo, jo gerai pažįstamas V. Ramonas buvo itin patyręs pilotas, tačiau greičiausiai neįvertino skrydžiui netinkamų oro sąlygų.

REKLAMA

„Tokios sąlygos yra prastos: žemas debesuotumas, migla, temperatūra artima nuliui, šimtaprocentinė drėgmė. Reiškia, kad yra visos sąlygos apledėjimui. Aviaciniu požiūriu, tai yra pavojingas reiškinys“, – teigė D. Pagodinas.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo laikinasis direktorius Justas Limanauskas BNS teigė, kad iš aerodromo sekmadienį kilo vienintelis, t.y. šis lėktuvas, su juo skrydžio koordinatoriams po nelaimės nepavyko užmegzti ryšio.

D. Pagodinas sakė, kad tuo pačiu lėktuvu V. Ramonas ir jo kolega Gintautas Staniulis 2003-iaisiais pakartojo Dariaus ir Girėno skrydį per Atlanto vandenyną, skrisdami iš Kauno į Čikagą ir vėliau sugrįžę atgal.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų