REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valdžiai – 55 tūkst. eurų bauda už Profsąjungų rūmų griovimo konkursą

papildyta savivaldybės komentaru

Vilniaus bendrovė „Statybų kodas“ neteisėtai pripažinta buvusių Profsąjungų rūmų Vilniuje griovimo konkurso laimėtoja. 

Vilniaus bendrovė „Statybų kodas“ neteisėtai pripažinta buvusių Profsąjungų rūmų Vilniuje griovimo konkurso laimėtoja. 

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį skyrė Vilniaus savivaldybei 55,3 tūkst. eurų baudą. Laimėtoją paskelbė savivaldybės įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“. 

Savivaldybė teigia, kad jos valdoma bendrovė tinkamai patikrino laimėtojos kvalifikaciją ir teisingai paskelbė ją konkurso nugalėtoja. Miesto valdžia nesutinka su teismo sprendimu ir žada jį skųsti.

Pasak teismo, pagal konkurso sąlygas įmonė „Statybų kodas“ turėjo įrodyti atlikusi griovimo darbų už 2,5 mln. eurų, tačiau ji įrodė jų atlikusi už kur kas mažesnę sumą.

Kita vertus, teismas nutarė, kad skundą jam pateikusios bendrovės „Vilniaus betono demontavimo technika“ pasiūlymas buvo atmestas pagrįstai, nes ji neturi kvalifikacijos dirbti kultūros paveldo objekte, o jos pasitelktos įmonės „Viadukas“ patirtis apsiriboja susisiekimo komunikacijomis. 

REKLAMA
REKLAMA

Teismas vertino, kad pažeidimai nebuvo šiurkštūs, o rūmų griovimo darbai jau atlikti, todėl sutarties nutraukti nebėra prasmės.

„Pažeidimai nėra labai šiurkštūs, susiję su skaidrumo stoka, todėl pakankama sankcija – 3 proc. pirkimo sutarties vertės bauda“, – rašoma teismo nutartyje.

REKLAMA

Savivaldybė mano, jog teismas neturėjo visų su byla susijusių dokumentų, neprašė jų pateikti ir priėmė sprendimą atsižvelgęs tik į dalį faktinių aplinkybių.

„Aukštesnės instancijos teismo prašysime bylos aplinkybes įvertinti pilna apimtimi. Tai, kad griovimo darbai jau yra atlikti ir Profsąjungų rūmai yra nugriauti, tik patvirtina, kad konkurso laimėtojo kvalifikacija buvo tinkama ir šis tiekėjas darbus atliko tinkamai“, – rašoma BNS atsiųstame komentare.

„Vilniaus betono demontavimo technika“ teisme siekia grįžti į konkursą. Anot įmonės, jos pasiūlymo vertė buvo 523,3 tūkst. eurų mažesnė nei konkurso laimėtojos.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 1,84 mln. eurų vertės sutartį su bendrove „Statybų kodas“ savivaldybė pasirašė spalio pradžioje. Įmonė jau nugriovė 3 aukštų pastatą ant Tauro kalno, kur nuo 1963 metų veikė Respublikiniai profsąjungų kultūros rūmai

Rūmų vietoje už maždaug 52 mln. eurų planuojama statyti Nacionalinę koncertų salę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų