REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno policiją krečiantis korupcijos skandalas neturėtų išjudinti šio miesto pareigūnams vadovaujančio Dariaus Žukausko kėdės. Tai patvirtino Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Kauno policiją krečiantis korupcijos skandalas neturėtų išjudinti šio miesto pareigūnams vadovaujančio Dariaus Žukausko kėdės. Tai patvirtino Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

REKLAMA

„Šiai dienai neturime Kauno policijos vadovui D. Žukauskui jokių teisinių pretenzijų“, – paklaustas, ar yra kažkokių D. Žukausko sąsajų su atliekamu tyrimu dėl korupcijos  skandalo, tv3.lt teigė L. Pernavas.

Taip pat patvirtinta, kad D. Žukauskas nuo šių metų balandžio 1-sios iki 2019 m. lapkričio 2 d. yra vaiko priežiūros atostogose. Tad kilus korupcijos skandalui D. Žukausko net nebuvo darbo vietoje.

Laukia, kol sugrįš

L. Pernavas portalui tv3.lt patvirtino, kad vos tik D. Žukauskas sugrįš į darbą, tada bus susėsta prie stalo pokalbiui:

REKLAMA
REKLAMA

„Mes būtinai sėsime prie stalo padiskutuoti apie tyrimo metu nustatytas aplinkybes, taip pat apie priežastis, kodėl taip atsitiko ir viziją, kaip tai pašalinti.“

REKLAMA

Lietuvos policijos vadas, paklaustas, kada buvo atliktas D. Žukausko darbo vertinimas, teigė, jog viskas vyksta esamuoju laiku:

„Šiuo metu vis dar vyksta jo vertinimo procedūra. Lapkričio mėnesį numatytas Policijos departamento Vertinimo komisijos posėdis.

Šios komisijos sprendimus tvirtinsiu asmeniškai. Šiame posėdyje turi būti priimtas sprendimas ir dėl D. Žukausko vertinimo.“

Sulaikė skyriaus viršininką

Naujienų portalas tv3.lt šių metų spalio 9-ąją rašė apie Kauno policiją krečiantį korupcijos skandalą. Paaiškėjo, kad nelegalų verslą konfiskuotomis prekėmis – alkoholiu ir automobilių dalimis – suko jas turėję saugoti verslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Prekyba vyko laisvai, mat pardavėjai turėjo „stogą“ policijoje. Sulaikyti ne tik verslininkai bet ir ekonominius nusikaltimus tiriančio padalinio viršininkas ir jo pažįstamas, buvęs aukšto rango policijos pareigūnas.

Apie padirbtas oro pagalves ir netikrus eurus pasakojęs ekonominius nusikaltimus narpliojančio skyriaus viršininkas Donatas Karalukas, dabar pats uždarytas areštinėje. Teismas spalio 11-ąją D. Karaluką leido suimti 15 parų.

Be priekaištų dešimtmetį policijoje dirbantį vyrą pareigūnai išsivedė iš darbo vietos. Aiškėja, kad jis galimai buvo tapęs „stogu“ nelegaliam verslui, suktam iš policijos konfiskuotų prekių. Užuot jas saugoję, o vėliau sunaikinę – verslininkai, turėdami užtarimą policijoje, jas pardavinėjo ir Lietuvoje, ir užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo sulaikytas ir dar vienas buvęs pareigūnas, anksčiau vadovavęs vienam iš Kauno policijos padalinių. Jie, kaip aiškėja, buvo pažįstami su D. Karaluku ir net kelerius metus globojo konfiskuotų prekių platinimą – nelegalų alkoholio verslą, prekybą vogtomis automobilių detalėmis, dyzelinu.

„Įmonėje, kur saugomos policijos konfiskuotos prekės, daiktai iš ten buvo antrą kartą parduodami. Buvo sulaikytas įmonės vadovas. Kitas variantas dėl kyšininkavimo ir kitų korupcinių nusikaltimų, liaudiškai kalbant, buvo žinoma apie nusikalstamas veikas ir jos toleruojamos“, – anksčiau kalbėjo Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris.

REKLAMA

Operacijos metu iš viso sulaikyti 9 įtariamieji, atlikta kelios dešimtys kratų Kauno ir Marijampolės apskrityse. Kai kuriuos nelegalaus verslo bendrininkus leista suimti dešimčiai dienų. Beje, jie ir anksčiau teisti už panašias veikas.

„Jeigu sulaikyta 16 palečių, tai ta rinkos vertė vertinama keliais šimtais tūkstančių, o tų ikiteisminių tyrimų yra ne vienas ir ne dėl vieno asmens daromų nusikalstamų veikų. Būtent dėl neteisėto disponavimo kontrabandinėmis ar akcizais apmokestinamomis prekėmis“, – pasakojo Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Kratų metu iš įvairių vietų bei asmenų rasta ir paimta daugiau kaip 50 tūkst. eurų, galimai gautų vykdant nusikalstamas veikas. Manoma, kad pelnas buvo milijoninis.

REKLAMA

Pareigūnai teigė, kad tyrimas vykdytas kone metus. Po šio korupcijos skandalo nušalinta laikina Kauno policijos vadovybė, mat viršininkas jau daugiau kaip pusmetį yra vaiko auginimo atostogose.

Dabar kurį laiką Kauno policijai vadovaus iš Vilniaus atsiųstas Imuniteto valdybos viršininkas Elonas Jablonskas.

„Bus atliekamas įstaigos auditas, šalinamos priežastys, vertinama ir lyginama informacija pagal ikiteisminį tyrimą dėl korupcijos apraiškų“, – teigė E. Šileris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų