REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas politinis darinys Seime: tvarkiečiai kurs politinę partiją

Papildyta 20:58 val.

„Tvarkos ir teisingumo“ valdyba trečiadienį nutarė kurti naują politinę partiją su nauju pirmininku.

„Tvarkos ir teisingumo“ valdyba trečiadienį nutarė kurti naują politinę partiją su nauju pirmininku.

REKLAMA

„Priėmėme bendru sutarimu sprendimą kurti naują politinį darinį“, – žurnalistams po posėdžio Seime sakė tvarkiečių pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Pasak jo, valdyboje sutarta, kad naujos partijos lyderis turėtų būti žmogus iš šono.

Pastaruoju metu su R. Žemaitaičiu konfliktavęs jo pirmasis pavaduotojas partijoje Vytautas Kamblevičius patvirtino apie ketinimus kurti naują politinę jėgą.

„Kuriame naują partiją ir ieškome naujo lyderio“, – žurnalistams teigė politikas.

R. Žemaitaitis tvirtino, kad politinės jėgos pavadinimas bus arba „Suvereni Lietuva“, arba „Vieninga Lietuva – Suvereni Lietuva“. Jis valdybai pristatė ir naujos partijos simboliką.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas teigė, kad kitą savaitę suburta darbo grupė pradės derybas su galimais partijos lyderiais, į judėjimą kviečiami ir kiti žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Kviesime visus, ir nepartinius, nes mūsų partijai einant į savivaldos rinkimus mes turėjome nemažai žmonių, kurie buvo nepriklausantys partijai. Aišku, kviečiame juos. Buvę ir esami partijos nariai, kurie buvo nepatenkinti „Tvarka ir teisingumu“, tai irgi matomai galės jungtis prie mūsų jėgos“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

REKLAMA

V. Kamblevičius sakė, kad galutinius sprendimus dėl partijos pavadinimo, simbolikos priims tvarkiečių kongresas vėliau šiais metais.

„Tvarkos ir teisingumo“ valdybos posėdyje skambėjo idėjos ne tik kurtis naujai politinei jėgai, bet tiesiog keisti esamos partijos pavadinimą.

Daug partiečių, įskaitant V. Kamblevičių, kritikavo R. Žemaitaitį dėl vienasmenių sprendimų.

Po valdybos posėdžio politikai teigė žiūrintys į ateitį.

„Tėviškai jis sūnų paauklėjo, o sūnus tėvą paauklėjo. Reikia žiūrėti ir progresuoti į priekį“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo pradžioje Seime sugriuvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija, jos pagrindu susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“.

Tvarkiečių frakciją paliko jos seniūnas, partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Kamblevičius, Seimo nariai Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava ir Juozas Imbrasas. Įsteigus frakciją „Lietuvos gerovei“, prie jos prisidėjo ir tvarkietis Kęstutis Bartkevičius.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo yra teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų