REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį išnagrinėjo naftos užteršimu Rusijoje įtariamo verslininko Romano Ružečko skundą dėl suėmimo.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį išnagrinėjo naftos užteršimu Rusijoje įtariamo verslininko Romano Ružečko skundą dėl suėmimo.

REKLAMA

Sprendimas bus paskelbtas rugpjūčio 22 dieną, pranešė ruso advokatas Rolandas Tilindis.

Vilniaus apylinkės teismo sprendimu Rusijos pilietis nuo liepos 18 dienos laikomas suimtas Kauno tardymo izoliatoriuje. R. Ružečko skundu siekia, kad jam būtų paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Verslininko ekstradicijos siekianti Rusijos teisėsauga įtaria, kad R. Ružečko prisidėjo prie naftos užteršimo bendrovės „Transneft“ valdomame tinkle.

Rusijos naftotiekis „Družba“ buvo sustabdytas balandžio 19-ąją, jame nustačius didelę koncentraciją dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos. Reaguojant į tai nutrauktas užterštos naftos tiekimas mažiausiai į šešias Europos šalis.

Pasak R. Ružečko advokato, neproporcinga naftos užteršimu įtariamą rusą laikyti suimta, kai tarptautinės sutartys leidžia skirti švelnesnę kardomąją priemonę.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Tilindžio, suimtasis turi būstą Lietuvoje, todėl esant reikalui gali būti lengvai pasiekiamas.

„Yra tam tikrų duomenų, kad procesas Rusijoje gali būti neobjektyvus. Yra nesunku įsivaizduoti, kad kai eksportuojamas produktas į užsienį ir jeigu atsitinka kažkas su kokybe, natūralu, kad didžiosios valstybinės kompanijos stengsis išvengti tos dėmės bei atrasti nedidelį privatininką ir pasakyti, kad jis – kaltininkas“, – žurnalistams sakė advokatas.

REKLAMA

R. Tilindis tvirtino, kad apie šį incidentą viešai pasisakė Rusijos prezidentas ir premjeras

Pasak jo, dėl įvykio tyrimą pradėjo FSB, KGB įpėdinis, todėl galima manyti, kad procesas gali vykti neobjektyviai.

Anot advokato, R. Ružečko kaltės nepripažįsta, jo atstovams pavyko gauti įrodančius dokumentus, kad patiekta naftos produkcija atitiko visus standartus.

Po uždaro teismo posėdžio prokurorė atsisakė komentuoti situaciją.

Tačiau R. Ružečko advokatas teigė, kad vienas iš prokurorės argumentų posėdžio metu buvo tai, jog Rusija pateikė garantijas dėl teisingos bei objektyvios proceso eigos.

R. Ružečko siekia Lietuvoje gauti politinį prieglobstį, jo prašymas nagrinėjamas Migracijos departamente.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų