REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos džiazo federacija pristato tarptautinį projektą

Lietuvos džiazo federacija trečiadienio vakarą kviečia pasiklausyti „Pauliaus Zdanavičiaus trio“, kuriam talkins saksofonininkas iš Slovėnijos – Črt Remic. Tai tarptautinis projektas, subūręs muzikus bendrai kūrybai.

REKLAMA
REKLAMA

Pauliaus Zdanavičiaus trio su Črt Remic

Šiame tarptautiniame projekte susitinka Lietuvos muzikantai – pianistas Paulius Zdanavčius, kontrabosininkas Maksimas Perepelica, būgnininkas Darius Rudis ir svečias iš Slovėnijos – alto saksofonininkas Črt Remic.

REKLAMA

Črt Remic gimė Liublianoje, baigęs muzikos mokykla išvažiavo studijuoti džiazą i Austrija. Šiuo metu studijuoja Helsinkyje, Sibelijaus Akademijoje, kaip Erasmus studentas.

Idėja realizuoti šį projektą gimė po to, kai vienas iš trio nariu, Maksimas Perepelica, susipažino su Črt‘u tarptautiniuose improvizacinės muzikos kursuose Taline. Taip abejų muzikantų noras dar kartą susirinkti ir pagroti kartu tapo realybe.

Koncerte išgirsime Črt‘o ir Pauliaus autorines kompozicijos. Sunku tiksliai nusakyti žanrą, nes skambės swing, blues, latin, soul, šiuolaikinės ir akademines muzikos mišinys.

REKLAMA
REKLAMA

„Pauliaus Zdanavičiaus trio“

Studijuojant LMTA prasidėjo pianisto Pauliaus Zdanavičiaus aktyvi muzikinė veikla, atsiskleidė muzikanto universalumas ir profesionalumas. Nuo 2003 m. muzikantas dirba Vilniaus J. Tallat – Kelpšos konservatorijos ir Vilniaus kolegijos Menų fakulteto koncertmeisteriu. Paulius buvo ir iki šiol yra daugelio grupių, tokių kaip „Julia Jazz trio“, „Miuzetė“, „Crystal Jazz trio“, „Face time“, „Rendez-vous”, „Jazz people“ ir „Ingenious“, narys. 2008 m. subūrė džiazo trio pavadinimu – „Pauliaus Zdanavičiaus Trio“, su kuriuo atlieka savo kompozicijas bei kitų autorių ( Michel Camilo,Oscar Peterson ir pan.) kūrybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Pauliumi, šioje grupėje groja būgnininkas Darius Rudis, bendradarbiaujantis su daugeliu Lietuvos džiazo ir pop atlikėjų: „Artūro Anusausko kvartetu“, Kęstučiu Vaiginiu, grupėmis „Happyendless“, „Vaidas“, „Baiba Skurstene“, „2good“ ir kitais.

Trio kontrabosininkas Maksimas Perepelica – LMTA studentas, grojantis įvairių stilių muzika su „Egle Sirvydyte ir grupe“, Domu Razausku, „Rendez-vous“, „Happyendless“.

Šį tarptautinį projektą išgirsime gegužės 6 d. Lietuvos džiazo federacijos pristatomame koncerte Vilniuje „Havana Social Club“. Koncerto pradžia - 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų