REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos džiazo federacija trečiadienio vakarą, kviečia į projekto  „Glorious Gershwin“ koncertą klube „Havana Social Club“.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerte susijungs džiazo klasika ir jaunų muzikų energija bei novatoriškumas.

George Gershwin yra vienas iš ryškiausių XX a. Amerikos kompozitorių. „Summer Time“, „Someone To Watch Over Me“, „The Man I Love“ yra ne tik Gershwino vizitinė kortelė, bet ir visos tuometinės Amerikos gyvenimo atspindys. Sužavėti Gershwino nuotaikomis Daiva Starinskaitė, Andrej Polevikov, Vytis Nivinskas ir Darius Rudis parengė programą „Glorious Gershwin“, kurioje yra vietos kiek tradiciniam, tiek ir šiuolaikiniam džiazui.

REKLAMA

Dauguma aranžuočių yra sukurtos Andrejaus Polevikovo. Tai patyręs džiazo pianistas, grojantis įvairių stilių muziką, nuolat koncertuojantis su įvairiais Lietuvos bei užsienio muzikantais. Įvairių tarptautinių konkursų bei festivalių dalyvis. 2007 metais tarptautiniame pianistų konkurse „Jazz improvizacija“ (Vilnius, Lietuva), Andrejus tapo konkurso laureatu. Būdamas energingas įdomių  idėjų ieškotojas, Andrejus nuolat generuoja naujas ir tobulina jau sukurtas programas.

REKLAMA
REKLAMA

Daiva Starinskaitė - atvira muzikiniams eksperimentams dainininkė, unikalaus vokalo savininkė, praturtino ansamblio skambėjimą savomis išskirtinėmis spalvomis. Jos balsas atskleidžia klausytojui beribį Gershwino melodikos pasaulį.

Brandus muzikinis mąstymas, technikos meistriškumas, garso sodrumas bei ekspresyvumas - tai bruožai, išskiriantys vieną ryškiausių Lietuvos jaunosios kartos muzikų, kontrabosininką Vytį Nivinską.

Ryškus ir daugumai žinomas būgnininkas Darius Rudis išsiskiria meistriškumu ir universalumu. Jautrus akompaniatorius, grojantis nuo flamenko ir latino iki moderniojo džiazo  bei fusion.  Koncertavo „Pori Jazz“, „Montreaux Jazz“, „Kaunas Jazz“, "Birštonas Jazz“, "Vilnius Jazz“, "Mama Jazz“ festivaliuose bei kitose šalyse - Švedijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Graikijoje, Prancūzijoje.

Projektą galėsite išgirsti balandžio 8 d. Lietuvos džiazo federacijos pristatomame koncerte Vilniuje „Havana Social Club“. Koncerto pradžia - 20 val.

www.myspace.com/lithuanianjazzfederation

www.myspace.com/andrejpolevikov

http://andrejpolevikov.frype.lt


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų