REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 30 d. 17:00 VDU PMDI rūmų foje (Gedimino g. 44) vyks susitikimas su Kaunas Photo 07 parodos “Baltarusijos kryžkelės” autoriumi Andrei Liankevič. Ekrane fotografas rodys savo kūrybą, kuri pelno apdovanojimus užsienyje, tačiau ne visuomet laikoma politiškai teisinga gimtojoje Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje „Baltarusijos kryžkelės“, veikiančioje VDU Politikos mokslų ir diplomatijos institute (Gedimino g. 44)  festivalis Kaunas Photo pristato kelis svarbesnius Andrejaus Liankevičiaus darbus, atliktus savo gimtojoje šalyje 2004-2007 metais - serijas: Rinkimai, Pasienio užkardos vaikai ir Baltarusijos kasdienybė Andrėjaus Liankevičiaus fotografijose - necenzūruota Baltarusijos kasdienybė politinio autoritarizmo dekoro fone.

REKLAMA

Kartais ironiška, kartais rimta ir užjaučianti fotografijos kalba pasakodamas apie paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamo A. Lukašenkos vadovaujamą valstybę bei kontraversiškai vertinamus 2006 m. prezidento rinkimus, fotografas aiškiai išreiškia savo politines pažiūras. Tačiau žvelgdami į jo darbus, pastebime ne tik politinę, bet ir žmogiškąją Baltarusiją – susidedančią iš paprastų žmonių gyvenimų, nuotaikų, rūpesčių ir vilčių ekstremumų: visiško natūrinio ūkio vaizdų ir nostalgiškų pionieriškų scenų, militarizuotos aplinkos ir šeimos artumo.

REKLAMA
REKLAMA

Andrejus Liankevičius „Pasienio užkardos vaikai“

Šalia asmeninės parodos VDU PMDI, šiuo metu A.Liankevičiaus darbai taip pat eksponuojami didžiausioje festivalio Kaunas Photo 07 parodoje Mįslės, paslaptys, iliuzijos, kuri iki lapkričio 18 d. veikia Kauno paveikslų galerijoje (K.Donelaičio g. 16, Kaunas)

Iš Gardino kilęs A. Liankevič 2004 m. nacionaliniame Baltarusijos universitete įgijo ekonomikos bakalauro diplomą ir pradėjo studijas Kaukazo Media institute Jerevane. Čia buvo apdovanotas už fotografinę seriją apie jazidžių bendruomenę Armėnijoje. Nuo 2006 m. Andrei dėstė foto-žurnalistiką Europos Humanitariniame Universitete Vilniuje. Jo darbai buvo publikuoti daugelyje Baltarusijos leidinių: Nasha Niva, Leader, CD, Komsomolskaya Pravda, taip pat – New York Times, Le Figaro, Newsweek, Die Zeit, Rigas Laiks. A. Liankevič fotografijos eksponuotos Baltarusijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Norvegijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Andrejus Liankevičius „Baltarusija“

IV-asis fotografijos festivalis Kaunas Photo 07 - svarbiausias metų fotografijos renginys Lietuvoje, Europos fotografijos festivalių sąjungos narys, Festivals of Light narys, Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos laikomas vienu iš svarbiausių meno festivalių Lietuvoje.

Šių metų festivalis, prasidėjo pavasarį Gruzijos fotografijos pristatymu ir kviestinio menininko Andre Wagner darbų paroda apie naktinį Kauną Kauno miesto šventės proga. Šiuo Kauno paveikslų galerijoje metu vyksta didžiausia festivalio paroda Mįslės, paslaptys, iliuzijos, apjungianti  septyniasdešimties menininkų darbus.

REKLAMA

Viso šių metų programų parodose ir trijose fotografijos naktyse buvo parodyta tūkstantis kūrinių, šimto autorių iš trisdešimties šalių.

Festivalio organizatoriai – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius ir VšĮ Šviesos raštas. Festivalio prezidentas – Aleksandras Macijauskas, direktorius – Mindaugas Kavaliauskas, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų