Pomidorus galima maišyti su agurkais ir svogūnais.
Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 v.š. acto (9%); 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui), 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.
Ruošiame vasaros derlių: marinatai sužavės visą giminę
(21 nuotr.) Marinuoti burokėliai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti pomidorai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Agurkų marinatas (aj-receptai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Pomidorų marinatas (skanuskasneliai.blogspot.com nuotr.)
Daržovių marinatas (nuotr. facebook.com)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Daržovių marinatas (Nuotr. Oditėlės blogas)
Agurkėlių marinatas (nuotr. ebaumsworld.com)
Marinuoti agurkai (Nuotr. Skanus gyvenimas)
Marinuoti svogūnai be acto (nuotr. asm. archyvo)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanus gyvenimas ir Skanūs kąsneliai)
Marinuoti svogūnai (nuotr. 123rf.com)
Marinuoti svogūnai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Traškūs agurkėliai
Gaminimas:
1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.
2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išverdame marinatą ir paliekame atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu.
3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, kaitinkite 30min.
Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti dar 15min. Po to uždarykite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.
Iš vienos normos gaunasi 3 stiklainiai po 0,75l ir 1 stiklainis po 0,5l.
Šaltinis: Oditėlės blogas
REKLAMA