REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 130 mililitrų cukraus
  • 240 gramų margarino (Rama, kepiniams)
  • 550 mililitrų kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui papildomai reiks:
    40 g Rama margarino kepiniams
    2 kiaušiniai
    160 ml šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus
    1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
    400 ml (300 g) rudojo cukraus
    100 g datulių be kauliukų
    100-150 g paskrudintų lazdyno riešutų
    150 g pasirinktų džiovintų vaisių

    Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.

Autorius: RAMA

INGREDIENTAI:

  • 130 mililitrų cukraus
  • 240 gramų margarino (Rama, kepiniams)
  • 550 mililitrų kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui papildomai reiks:
    40 g Rama margarino kepiniams
    2 kiaušiniai
    160 ml šviesaus sirupo, klevų sirupo arba medaus
    1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
    400 ml (300 g) rudojo cukraus
    100 g datulių be kauliukų
    100-150 g paskrudintų lazdyno riešutų
    150 g pasirinktų džiovintų vaisių

    Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Maždaug 20x30 cm dydžio kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Margariną supjaustykite gabalėliais ir, sudėję į virtuvinį kombainą, suplakite su cukrumi. Sudėkite miltus. Paplakite dar, kol tešla taps puri. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir 10 minučių pašaldykite. Kepkite 25 minutes. Išlydę margariną jį šiek tiek atvėsinkite. Paskui išlydytą margariną, suplaktus kiaušinius, sirupą, vanilinį cukrų ir rudajį cukrų suplakite į vientisą masę. Sukrėskite tešlą ant iškepto pagrindo ir paviršių apibarstykite datulių gabalėliais, smulkintais lazdyno riešutais ir pjaustytais džiovintais vaisiais. Kepkite 25 minutes. Prieš patiekdami vieną valandą atvėsinkite.

Autorius: RAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų