REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų miltai
  • 60 gramų sviesto
  • 150 gramų baltojo sauso vyno
  • 150 gramų grietinės
  • 150 gramų cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 saujelė cukraus pudros
  • Kepimui:
  • 1 litras aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 400 gramų miltai
  • 60 gramų sviesto
  • 150 gramų baltojo sauso vyno
  • 150 gramų grietinės
  • 150 gramų cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 1 saujelė cukraus pudros
  • Kepimui:
  • 1 litras aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 40

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį.
    Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą.
  2. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 minučių.
    Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus.
    Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų.
  3. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos.
    Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų