Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikrai labai sotus ir saldus pyragas prie puodelio kavos ar arbatos. Šitam pyragui nuostabų skonį ir kvapą suteikia citrinų žievelės ir spanguolių uogienė, kurie sukuria lengvą rūgštumą, o vanilinis cukrus malonų saldų aromatą. Pats skaniausias dar šiltas tiesiai iš orkaitės. Tačiau pastovėjęs šaldytuve per naktį, kiek sukietės ir gražiau pjausis.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 230 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek formai patepti ir stalui pabarstyti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 50 gramų cukraus
  • 40 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto (formai patepti)
  • Įdarui:
  • 720 gramų varškės
  • 340 gramų spanguolių uogienės
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos)
  • 4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 26 cm formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padėti į šaldytuvą.
  2. Įdarui varškę plaktuvu sutrinti su 4 v. š. cukraus, 4 a. š. vanilinio cukraus ir 4 v. š. grietinės į vientisą purų kremą. Įmaišyti citrinų žieveles.
  3. Kiaušinius suplakti su 50 g cukraus, 1 a. š. vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilti aliejų, berti druskos, kepimo miltelius ir dar kartą gerai išplakti. Maišant, dalimis įsijoti miltus.
  4. Trečdalį tešlos atidėti.
  5. Didesniąją dalį tešlos iškočioti ant miltais pabarstyto stalo į įkloti į kepimo formą. Ant dugno lygiu sluoksniu paskleisti varškės įdarą, ant viršaus uogienę.
  6. Iškočioti atidėtąją dalį. Supjaustyti juostelėmis ir supinti ant pyrago.
  7. Kepti 40 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti formoje.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų