INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 800 gramų antienos
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išdarinėta antis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.
REKLAMA