INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 0.5 stiklinės cukraus
- 1.5 valgomojo šaukšto kakavos
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 600 gramų vyšnių (konservuotos sultyse)
- 2.5 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- 150 gramų juodojo šokolado
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vyšnias išimkite ir atsidėkite. Jas dėsime į kiekvieną keksiuką.
Vyšnių sultis sumaišykite su cukrumi ir medumi.
Įmaišykite aliejų, kakavą, cinamoną, sodą ir miltus.
Tešla turi gautis 30 proc. riebumo grietinės konsistencijos.
Tešlą sudėkite į keksų formeles. Į kiekvieną keksiuką įspauskite po 2-3 vyšnias.
Kepkite 30 min. 170-180° C orkaitėje.
Iškepusius ir atvėsusius keksiukus aptepkite ištirpintu šokoladu.
Papuoškite riešutais ar vaisių gabaliukais.
Autorius: Vitalija
REKLAMA