Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai juodųjų pipirų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • šiek tiek mairūnų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 50 gramų kiaulės lašinių
  • 35 gramai taukų (riebalų)
  • 0.5 stiklinės acto
  • 1 stiklinė raudonojo vyno
  • 20 gramų pomidorų padažo
  • 2 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek žalumynų
  • 1 kilogramas šernienos (riebi)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu, pipirų grūdeliais ir actu.
    Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas.
    Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimamos plėvės ir riebalų perteklius.
    Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų.
    Po to mėsa iš marinato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama.
    Po to įdedama į troškinimui skirtą indą, įpilama vandens ir sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai.
    Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja.
    Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais.
    Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vėl sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno.
    Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis arba kitokiu Jūsų mėgstamu garnyru.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai juodųjų pipirų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
  • šiek tiek mairūnų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 50 gramų kiaulės lašinių
  • 35 gramai taukų (riebalų)
  • 0.5 stiklinės acto
  • 1 stiklinė raudonojo vyno
  • 20 gramų pomidorų padažo
  • 2 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek žalumynų
  • 1 kilogramas šernienos (riebi)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu, pipirų grūdeliais ir actu.
    Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas.
    Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimamos plėvės ir riebalų perteklius.
    Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų.
    Po to mėsa iš marinato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama.
    Po to įdedama į troškinimui skirtą indą, įpilama vandens ir sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai.
    Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja.
    Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais.
    Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vėl sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno.
    Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis arba kitokiu Jūsų mėgstamu garnyru.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų