• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 4/5 stiklinės cukraus
  • 1/5 stiklinės graikinių riešutų (kapoti)
  • 1 stiklinė migdolų (kapoti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai muskato (maltas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno (šiltas)
  • 5 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • 9 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2/5 stiklinės razinų
  • 25 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenyje ištirpinkite 1 šaukštą cukraus bei mieles, įmaišykite 0,3 stiklinės miltų ir gautą masę palikite 15 min., kad šiek tiek pakiltų.
    Atskirame dubenyje sumaišykite 7 šaukštus šilto sviesto, 0,5 stiklinės cukraus, kiaušinį bei pieną.
    Tuomet supilkite mielių mišinį ir palengva beriant likusius miltus minkykite tešlą, kol gausis minkymui bei kočiojimui tinkama tešla.
    Išminkytą tešlą padėkite šiltai, kad pakiltų.
    Pakilusią tešlą iškočiokite į siaurą ir ilgą stačiakampį blyną.
    Iškočiotą tešlą patepkite likusiu ištirpintu sviestu, apibarstykite likusiu cukrumi, razinomis, muskatu, cinamonu ir 0,8 stiklinės kapotų migdolų.
    Viską suvyniokite į ilgą ritinį, supjaustykite norimo storio gabaliukais ir sudėkite juos nedidelias tarpais vieną šalia kito į sviestu pateptą kepimo indą.
    Kepkite apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Baigiant kepti apibarstykite likusiais kapotais migdolais bei graikiniais riešutais.
    Galima valgyti tiek kaip pyragą, tiek kaip bandeles suskaidžius į ritinėlius.
    Skanaus.

Autorius: Aistė

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 4/5 stiklinės cukraus
  • 1/5 stiklinės graikinių riešutų (kapoti)
  • 1 stiklinė migdolų (kapoti)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai muskato (maltas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 4 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno (šiltas)
  • 5 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • 9 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2/5 stiklinės razinų
  • 25 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenyje ištirpinkite 1 šaukštą cukraus bei mieles, įmaišykite 0,3 stiklinės miltų ir gautą masę palikite 15 min., kad šiek tiek pakiltų.
    Atskirame dubenyje sumaišykite 7 šaukštus šilto sviesto, 0,5 stiklinės cukraus, kiaušinį bei pieną.
    Tuomet supilkite mielių mišinį ir palengva beriant likusius miltus minkykite tešlą, kol gausis minkymui bei kočiojimui tinkama tešla.
    Išminkytą tešlą padėkite šiltai, kad pakiltų.
    Pakilusią tešlą iškočiokite į siaurą ir ilgą stačiakampį blyną.
    Iškočiotą tešlą patepkite likusiu ištirpintu sviestu, apibarstykite likusiu cukrumi, razinomis, muskatu, cinamonu ir 0,8 stiklinės kapotų migdolų.
    Viską suvyniokite į ilgą ritinį, supjaustykite norimo storio gabaliukais ir sudėkite juos nedidelias tarpais vieną šalia kito į sviestu pateptą kepimo indą.
    Kepkite apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje.
    Baigiant kepti apibarstykite likusiais kapotais migdolais bei graikiniais riešutais.
    Galima valgyti tiek kaip pyragą, tiek kaip bandeles suskaidžius į ritinėlius.
    Skanaus.

Autorius: Aistė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų