• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 200 gramų perlinių kruopų
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 50 gramų grietinės
  • 2 ir 1/5 litro sultinio (mėsos)
  • šiek tiek žalumynų
  • 2 valgomieji šaukštai grybų (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Perlinės kruopos išverdamos vandenyje ir nukošiamos.
    Daržovės nuvalomos, smulkiai supjaustomos ir sudedamos į mėsos sultinį.
    Svogūnai ir grybai supjaustomi griežinėliais (džiovinti grybai išverdami), truputį pakepinami svieste ir sudedami į sultinį.
    Tryniai išsukami su grietine, sumaišomi su trupučiu sultinio ir supilami į nuo ugnies nukeltą sriubą.
    Supilamos perlinės kruopos.
    Sriuba dar kartą pakaitinama, bet nevirinama, pagardinama citrinos sultimis bei druska ir karšta paduodama valgyti.
    Skanaus.

Autorius: Genė

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 200 gramų perlinių kruopų
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 50 gramų grietinės
  • 2 ir 1/5 litro sultinio (mėsos)
  • šiek tiek žalumynų
  • 2 valgomieji šaukštai grybų (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Perlinės kruopos išverdamos vandenyje ir nukošiamos.
    Daržovės nuvalomos, smulkiai supjaustomos ir sudedamos į mėsos sultinį.
    Svogūnai ir grybai supjaustomi griežinėliais (džiovinti grybai išverdami), truputį pakepinami svieste ir sudedami į sultinį.
    Tryniai išsukami su grietine, sumaišomi su trupučiu sultinio ir supilami į nuo ugnies nukeltą sriubą.
    Supilamos perlinės kruopos.
    Sriuba dar kartą pakaitinama, bet nevirinama, pagardinama citrinos sultimis bei druska ir karšta paduodama valgyti.
    Skanaus.

Autorius: Genė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų