Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 200 gramų perlinių kruopų
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 50 gramų grietinės
- 2 ir 1/5 litro sultinio (mėsos)
- šiek tiek žalumynų
- 2 valgomieji šaukštai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Perlinės kruopos išverdamos vandenyje ir nukošiamos.
Daržovės nuvalomos, smulkiai supjaustomos ir sudedamos į mėsos sultinį.
Svogūnai ir grybai supjaustomi griežinėliais (džiovinti grybai išverdami), truputį pakepinami svieste ir sudedami į sultinį.
Tryniai išsukami su grietine, sumaišomi su trupučiu sultinio ir supilami į nuo ugnies nukeltą sriubą.
Supilamos perlinės kruopos.
Sriuba dar kartą pakaitinama, bet nevirinama, pagardinama citrinos sultimis bei druska ir karšta paduodama valgyti.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 200 gramų perlinių kruopų
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 50 gramų grietinės
- 2 ir 1/5 litro sultinio (mėsos)
- šiek tiek žalumynų
- 2 valgomieji šaukštai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Perlinės kruopos išverdamos vandenyje ir nukošiamos.
Daržovės nuvalomos, smulkiai supjaustomos ir sudedamos į mėsos sultinį.
Svogūnai ir grybai supjaustomi griežinėliais (džiovinti grybai išverdami), truputį pakepinami svieste ir sudedami į sultinį.
Tryniai išsukami su grietine, sumaišomi su trupučiu sultinio ir supilami į nuo ugnies nukeltą sriubą.
Supilamos perlinės kruopos.
Sriuba dar kartą pakaitinama, bet nevirinama, pagardinama citrinos sultimis bei druska ir karšta paduodama valgyti.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą