REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2/5 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė cukraus (rudasis)
  • 0.5 stiklinės margarino
  • 2 vienetai obuolių (dideli)
  • 0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės grietinėlės (plakta)
  • šiek tiek grietinėlės (plakta (glaistui))
  • 1/3 stiklinės aliejaus (augalinis)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai, muskatas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • šiek tiek karamelės ((glaistui))
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Išlydyti puode margariną ir, virš mažos ugnies, lengvai įmaišyti jį su grietinėle bei ruduoju cukrumi.
    Gautą masę nukelti nuo ugnies, sumaišyti su pekanų riešutais bei smulkintais nuluptais obuoliais (be sėklalizdžių) ir supilti į sviestu pateptą kepimo skardą.
    Dideliame dubenyje sumaišyti vandenį, aliejų, kiaušinius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, prieskonius bei cukrų ir supilti į kepimo skardą ant obuolių masės.
    Kepti apie 40-50 min.
    Iškeptą pyragą palikti atvėsti apie 10 min.
    Tuomet apversti pyragą į didelę lėkštę ir išimti iš skardos.
    Supjaustyti pyragą gabalėliais aplaistyti karamele, apipurkšti plakta grietinėle ir patiekti dar šiltą.
    Skanaus.

Autorius: Ligita

INGREDIENTAI:

  • 2/5 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė cukraus (rudasis)
  • 0.5 stiklinės margarino
  • 2 vienetai obuolių (dideli)
  • 0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 ir 1/4 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės grietinėlės (plakta)
  • šiek tiek grietinėlės (plakta (glaistui))
  • 1/3 stiklinės aliejaus (augalinis)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai, muskatas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • šiek tiek karamelės ((glaistui))
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Išlydyti puode margariną ir, virš mažos ugnies, lengvai įmaišyti jį su grietinėle bei ruduoju cukrumi.
    Gautą masę nukelti nuo ugnies, sumaišyti su pekanų riešutais bei smulkintais nuluptais obuoliais (be sėklalizdžių) ir supilti į sviestu pateptą kepimo skardą.
    Dideliame dubenyje sumaišyti vandenį, aliejų, kiaušinius, su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, prieskonius bei cukrų ir supilti į kepimo skardą ant obuolių masės.
    Kepti apie 40-50 min.
    Iškeptą pyragą palikti atvėsti apie 10 min.
    Tuomet apversti pyragą į didelę lėkštę ir išimti iš skardos.
    Supjaustyti pyragą gabalėliais aplaistyti karamele, apipurkšti plakta grietinėle ir patiekti dar šiltą.
    Skanaus.

Autorius: Ligita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų