INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas kardamono (žalias, ankštis)
- 3 vienetai morkų (nedidelės, griežinėliais)
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek kvietinių miltų (pabarstymui)
- 125 mililitrai grietinėlės (liesa)
- šiek tiek druskos
- 175 gramai tešlos (trapi)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ant pabarstyto miltais paviršiaus iškočiokite tešlą ir ja išklokite 7 cm skersmens 6-8 formeles (aš naudojau didesnę skardą, bet rašau kaip recepte yra, o jūs galite bandyti pyragaičius mažus). Jas uždenkite folija ir pupelėmis. Kepkite jas su uždengta folija min. 180 C įkaitusioje orkaitėjė ir dar tiek pat laiko kepkite nuėmus foliją.
Morkas ir kardamoną sudėtį į puodą ir užvirus pavirkite 2 minutes, kol suminkštės kardamonas. Susmulkintą kardamoną sumaišykite su grietinėle ir kiaušiniu. Berkite pipirų, druskos. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 5- 10 minučių.
Patiekti šiltus.
Autorius: Laura
REKLAMA