Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
  • 500 gramų moliūgų (minkštimo be žievės)
  • šiek tiek morkų (1-2)
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 stiklinės grietinėlės (35 %)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (sriubai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viską susmulkinti (per daug nesmulkinti, vis tiek suvirs). Nustatant moliūgo kiekį, reikia turėti galvoje, kad trečdalis moliūgo nuvirs. Galima dėti daugiau, nei nurodyta recepte.
    Į puodą, kuriame virs sriuba, įdedame du šaukštus aliejaus arba sviesto, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir porą mažų skiltelių susmulkinto česnako (svogūnai ir česnakai neturi paruduoti).
    Sudėti į puodą visas daržoves ir gerai išmaišyti. Užpilti sultiniu arba vandeniu, kad apsemtų iki pusės daržoves, įdėti druskos ir mėgstamų sausų sriubos prieskonių pagal skonį. Virti maždaug 45 minutes.
    Išvirusias daržoves sutrinti elektrine trintuve, įpilti pusę stiklinės grietinėlės ir sriubą užvirinti, įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir malto muskato riešuto, jei reikia, įdėti dar druskos. Muskatas suteikia ypatingą skonį. Jei nelabai patinka, galima ir nedėti!
    Sriuba skaniausia su grietinėle, bet galima jos ir nedėti, o į pertrintas daržoves įpilti dar šiek tiek vandens arba sultinio, o prieš valgant įdėti šiek tiek neriebios grietinės.
    Skanaus!

Autorius: Vladas

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
  • 500 gramų moliūgų (minkštimo be žievės)
  • šiek tiek morkų (1-2)
  • šiek tiek muskato (maltas)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 stiklinės grietinėlės (35 %)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (sriubai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viską susmulkinti (per daug nesmulkinti, vis tiek suvirs). Nustatant moliūgo kiekį, reikia turėti galvoje, kad trečdalis moliūgo nuvirs. Galima dėti daugiau, nei nurodyta recepte.
    Į puodą, kuriame virs sriuba, įdedame du šaukštus aliejaus arba sviesto, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir porą mažų skiltelių susmulkinto česnako (svogūnai ir česnakai neturi paruduoti).
    Sudėti į puodą visas daržoves ir gerai išmaišyti. Užpilti sultiniu arba vandeniu, kad apsemtų iki pusės daržoves, įdėti druskos ir mėgstamų sausų sriubos prieskonių pagal skonį. Virti maždaug 45 minutes.
    Išvirusias daržoves sutrinti elektrine trintuve, įpilti pusę stiklinės grietinėlės ir sriubą užvirinti, įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir malto muskato riešuto, jei reikia, įdėti dar druskos. Muskatas suteikia ypatingą skonį. Jei nelabai patinka, galima ir nedėti!
    Sriuba skaniausia su grietinėle, bet galima jos ir nedėti, o į pertrintas daržoves įpilti dar šiek tiek vandens arba sultinio, o prieš valgant įdėti šiek tiek neriebios grietinės.
    Skanaus!

Autorius: Vladas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų