Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bulvių (košė, šilta)
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 300 mililitrų pieno (šiltas)
  • 300 mililitrų vandens (šiltas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 6 valgomieji šaukštai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite 6 šaukštus mielių pieno bei vandens mišinyje ir palikite 15 min.
    Sumaišykite viename dubenyje miltus ir druską.
    Suminkykite bulvių košę su miltų ir druskos mišiniu.
    Tuomet sudėkite mieles bei likusį skystį, gerai išminkykite ir palikite šiltai 2 val., kad tešla pakiltų.
    Iš pakilusios tešlos suformuokite didelę apvalią duoną, dėkite ją ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir uždengus rankšluostėliu palikti 30 min., kad dar šiek tiek pakiltų.
    Kepkite apie 45 min. 220 laipsnių temperatūroje.
    Valgykite atvėsusią.
    Skanaus.

Autorius: Audronė

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bulvių (košė, šilta)
  • 1 kilogramas kvietinių miltų
  • 300 mililitrų pieno (šiltas)
  • 300 mililitrų vandens (šiltas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 6 valgomieji šaukštai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite 6 šaukštus mielių pieno bei vandens mišinyje ir palikite 15 min.
    Sumaišykite viename dubenyje miltus ir druską.
    Suminkykite bulvių košę su miltų ir druskos mišiniu.
    Tuomet sudėkite mieles bei likusį skystį, gerai išminkykite ir palikite šiltai 2 val., kad tešla pakiltų.
    Iš pakilusios tešlos suformuokite didelę apvalią duoną, dėkite ją ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir uždengus rankšluostėliu palikti 30 min., kad dar šiek tiek pakiltų.
    Kepkite apie 45 min. 220 laipsnių temperatūroje.
    Valgykite atvėsusią.
    Skanaus.

Autorius: Audronė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų