Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 sauja kmynų
  • 5 vienetai salierų (kotai)
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • šiek tiek druskos
  • 1.5 arbatinio šaukštelio sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinti apie 2 litrus vandens. Sumerkti ir išvirti kmynus, sudėtus į maišelį arba arbatos sietelį, ištraukti.
    Keptuvėje pakepinti du šaukštus miltų, įdėti sviestą, išmaišyti, įpilti apie 3 šaukštus verdančio kmynų nuoviro, išmaišyti.
    Į verdantį nuovirą įberti šaukštelį kmynų, supjaustytus salierų kotus, pavirinti 15-20 minučių, supilti miltų mišinį, išmaišyti, pavirinti kelias minutes, kad truputėlį sutirštėtų.
    Dubenyje suplakti trynius, druską, pieną ir miltus, kad gautųsi skysta tešla.
    Į verdančią sriubą plona srovele, nuolat maišant, supilti išmaišytą tešlą. Pavirti, kol visi leistinukai iškils.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų