šiek tiek juodųjų pipirų (ir raudonieji pipirai, padažui)
1 vienetas paprikų (aitrioji)
1 vienetas paprikų (saldžioji)
80 gramų svogūnų (padažui)
150 gramų alyvuogių aliejaus (padažui)
100 mililitrų acto (3 proc.)
šiek tiek druskos (padažui)
1 vienetas kiaulienos širdžių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Širdį perpjaukite per pusę ir gerai išplaukite. Išvalykite, supjaustykite kubeliais, parą marinuokite trintų česnakų, smulkiai susmulkintų saldžiųjų ir aitriųjų pipirų, druskos ir acto mišinyje. Išsimarinavusius širdies gabaliukus užmaukite ant iešmų ir kepkite. Padažui mediniu šaukštu išmaišykite alyvuogių aliejų, išspaustas citrinos sultis, tarkuotus svogūnus ir maltus raudonus pipirus. Iškepusį šašlyką valgykite su paruoštu padažu.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (padažui)
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (ir raudonieji pipirai, padažui)
1 vienetas paprikų (aitrioji)
1 vienetas paprikų (saldžioji)
80 gramų svogūnų (padažui)
150 gramų alyvuogių aliejaus (padažui)
100 mililitrų acto (3 proc.)
šiek tiek druskos (padažui)
1 vienetas kiaulienos širdžių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Širdį perpjaukite per pusę ir gerai išplaukite. Išvalykite, supjaustykite kubeliais, parą marinuokite trintų česnakų, smulkiai susmulkintų saldžiųjų ir aitriųjų pipirų, druskos ir acto mišinyje. Išsimarinavusius širdies gabaliukus užmaukite ant iešmų ir kepkite. Padažui mediniu šaukštu išmaišykite alyvuogių aliejų, išspaustas citrinos sultis, tarkuotus svogūnus ir maltus raudonus pipirus. Iškepusį šašlyką valgykite su paruoštu padažu.