Į gilų indą suberiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, druską, pipirus, cukrų ir actą. Viską labai gerai sugrūdame grūstuvu arba traiškome rankomis svogūnus, kol jie išleis visas savo sultis. Į šį pasiruoštą marinatą sudedame supjaustytą mėsą, įpilame aliejų ir viską gerai permaišius suslegiam, paliekam marinuotis vienai parai laiko.
Priedai: Šiuos priedus galima naudot visus kartu arba atskirai, pagal galimybes, norint pagerinti šašlyko skonį. Visi ingredientai dedami į pagrindinį marinatą. - Sojos padažas - Citrinos sultys (naudojamos vietoj acto arba maišant per pusę) - Gruziniškas žolelių marinatas. (Sudėtis: ožragės sėklos, salierai, krapai, ciberžolės, pertražolės, mėtos, kalendros, bazilikai, čiobreliai, mairūnai, lauro lapai, čili pipirai) - Medus (ištirpintu medumi galima pakeisti cukrų). - Raudonas vyno stiklinė arba šlakelis brendžio.
Autorius: Vytis
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
6 vienetai svogūnų
1 kilogramas kiaulienos
4 valgomieji šaukštai acto (vyno)
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į gilų indą suberiame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, druską, pipirus, cukrų ir actą. Viską labai gerai sugrūdame grūstuvu arba traiškome rankomis svogūnus, kol jie išleis visas savo sultis. Į šį pasiruoštą marinatą sudedame supjaustytą mėsą, įpilame aliejų ir viską gerai permaišius suslegiam, paliekam marinuotis vienai parai laiko.
Priedai: Šiuos priedus galima naudot visus kartu arba atskirai, pagal galimybes, norint pagerinti šašlyko skonį. Visi ingredientai dedami į pagrindinį marinatą. - Sojos padažas - Citrinos sultys (naudojamos vietoj acto arba maišant per pusę) - Gruziniškas žolelių marinatas. (Sudėtis: ožragės sėklos, salierai, krapai, ciberžolės, pertražolės, mėtos, kalendros, bazilikai, čiobreliai, mairūnai, lauro lapai, čili pipirai) - Medus (ištirpintu medumi galima pakeisti cukrų). - Raudonas vyno stiklinė arba šlakelis brendžio.