REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kopūstų (žiediniai, nedideli)
  • 30 gramų porų ((smulkinti))
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek prieskonių ( įvairūs)
  • 0.5 stiklinės džiūvesėlių
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 0.5 stiklinės grietinės ( (30% riebumo))
  • šiek tiek aliejaus
  • 4 valgomieji šaukštai miltai
  • šiek tiek pieno

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kopūstų (žiediniai, nedideli)
  • 30 gramų porų ((smulkinti))
  • 2 vienetai kiaušinių
  • šiek tiek prieskonių ( įvairūs)
  • 0.5 stiklinės džiūvesėlių
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 0.5 stiklinės grietinės ( (30% riebumo))
  • šiek tiek aliejaus
  • 4 valgomieji šaukštai miltai
  • šiek tiek pieno

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žiedinius kopūstus išskirstyti norimo dydžio žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje apie 8 min.,pabaigoje įberti truputėlį rūgščios druskelės. Apvirus, žiedinius kopūstus perpilti į šaltą vandenį,palaikyti,kol atauš,nukošti ir apdžiovinti.v
  2. 1 kiaušinį išplakti,dėti truputį prieskonių.Keptuvėje įkaitinti aliejų, imti žiedinio kopūsto gabalėlį,mirkyti jį į kiaušinio plakinį,po to į džiuvėsėlius ir kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min,kol gražiai paruduos.
  3. Iš miltų, antro kiaušinio ,pieno,druskos, trupučio prieskonių paruošti tešlą.Ji turi būti ne per skysta,kad nenubėgtų.Kitą dalį žiedinių kopūstų mirkyti į plaktą kiaušinį,po to į paruoštą tešlą ir kepti įkaitintame aliejuje,kol gražiai paruduoja.
  4. Padažui - porus smulkinti,dėti prieskonių pagal skonį,sviestą ir grietinę ir ant lengvos ugnies maišant pastoviai,kaitinti apie 3-5 min,kol porai suminkštėja.Laikas priklauso nuo porų smulkumo.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų