REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 0.5 stiklinės grikių (košė)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai karpių
  • 1/3 stiklinės džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karpius išvalyti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir pipirais. Išvirti grikių košę, kruopas užpylus viena stikline pasūdyto vandens. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti, aptepti svieste, sukrėsti košę, pusę grietinės, įberti druskos, pipirų ir kruopščiai išmaišyti. Paruoštu faršu įdaryti karpius, juos apibarstyti džiūvesėliais ir sudėti į riebalais pateptą skardą. Pašauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 20 min. Tuomet aptepti žuvį likusia grietine ir kepti dar 15 min. Skanaus!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 0.5 stiklinės grikių (košė)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai karpių
  • 1/3 stiklinės džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 200 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karpius išvalyti, iš vidaus ir išorės įtrinti druska ir pipirais. Išvirti grikių košę, kruopas užpylus viena stikline pasūdyto vandens. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti, aptepti svieste, sukrėsti košę, pusę grietinės, įberti druskos, pipirų ir kruopščiai išmaišyti. Paruoštu faršu įdaryti karpius, juos apibarstyti džiūvesėliais ir sudėti į riebalais pateptą skardą. Pašauti į 200 laipsnių orkaitę, kepti 20 min. Tuomet aptepti žuvį likusia grietine ir kepti dar 15 min. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų