• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 25 gramai migdolų
  • 0.5 stiklinės ryžių (rizoto)
  • 0.5 vieneto vanilės (lazdelės)
  • 500 mililitrų pieno (1.5 proc. riebumo)
  • 30 mililitrų vandens
  • 150 mililitrų grietinėlės (30 proc.)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek džemo (vyšnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į puodą pilam vandenį, ryžius ir druską. Užverdame. Pilame pieną ir verdame 40 min. ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Per ta laiką nulupam migdolus. Kad būtų lengviau lupti, sudedam juos į puoduką, užpilam vandeniu ir į mikrobangę 1 min. dedam. Nulupam odelę ir juos susmulkinam. Ryžius dedam į šaldytuvą, kad pilnai atšaltų. Vanilės lazdelę sumalam su blenderiu arba kavamale ir sumaišom su cukrumi. Grietinėlę išplakam, plakdami įmaišom cukrų su vanile. Į ryžius dedame migdolus, grietinėlę ir viską išmaišome. Vyšnių uogienę arba džemą pašildome, kad jis suskystėtų. Jei bus labai tirštas įpilkite kelis šaukštus vandens. Į desertinius indelius dėkite ryžių pudingą ir užpulkite džemo padažu.

Autorius: Sandrius

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 25 gramai migdolų
  • 0.5 stiklinės ryžių (rizoto)
  • 0.5 vieneto vanilės (lazdelės)
  • 500 mililitrų pieno (1.5 proc. riebumo)
  • 30 mililitrų vandens
  • 150 mililitrų grietinėlės (30 proc.)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek džemo (vyšnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į puodą pilam vandenį, ryžius ir druską. Užverdame. Pilame pieną ir verdame 40 min. ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Per ta laiką nulupam migdolus. Kad būtų lengviau lupti, sudedam juos į puoduką, užpilam vandeniu ir į mikrobangę 1 min. dedam. Nulupam odelę ir juos susmulkinam. Ryžius dedam į šaldytuvą, kad pilnai atšaltų. Vanilės lazdelę sumalam su blenderiu arba kavamale ir sumaišom su cukrumi. Grietinėlę išplakam, plakdami įmaišom cukrų su vanile. Į ryžius dedame migdolus, grietinėlę ir viską išmaišome. Vyšnių uogienę arba džemą pašildome, kad jis suskystėtų. Jei bus labai tirštas įpilkite kelis šaukštus vandens. Į desertinius indelius dėkite ryžių pudingą ir užpulkite džemo padažu.

Autorius: Sandrius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų