Į puodą pilam vandenį, ryžius ir druską. Užverdame. Pilame pieną ir verdame 40 min. ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Per ta laiką nulupam migdolus. Kad būtų lengviau lupti, sudedam juos į puoduką, užpilam vandeniu ir į mikrobangę 1 min. dedam. Nulupam odelę ir juos susmulkinam. Ryžius dedam į šaldytuvą, kad pilnai atšaltų. Vanilės lazdelę sumalam su blenderiu arba kavamale ir sumaišom su cukrumi. Grietinėlę išplakam, plakdami įmaišom cukrų su vanile. Į ryžius dedame migdolus, grietinėlę ir viską išmaišome. Vyšnių uogienę arba džemą pašildome, kad jis suskystėtų. Jei bus labai tirštas įpilkite kelis šaukštus vandens. Į desertinius indelius dėkite ryžių pudingą ir užpulkite džemo padažu.
Autorius: Sandrius
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
25 gramai migdolų
0.5 stiklinės ryžių (rizoto)
0.5 vieneto vanilės (lazdelės)
500 mililitrų pieno (1.5 proc. riebumo)
30 mililitrų vandens
150 mililitrų grietinėlės (30 proc.)
šiek tiek druskos
šiek tiek džemo (vyšnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą pilam vandenį, ryžius ir druską. Užverdame. Pilame pieną ir verdame 40 min. ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Per ta laiką nulupam migdolus. Kad būtų lengviau lupti, sudedam juos į puoduką, užpilam vandeniu ir į mikrobangę 1 min. dedam. Nulupam odelę ir juos susmulkinam. Ryžius dedam į šaldytuvą, kad pilnai atšaltų. Vanilės lazdelę sumalam su blenderiu arba kavamale ir sumaišom su cukrumi. Grietinėlę išplakam, plakdami įmaišom cukrų su vanile. Į ryžius dedame migdolus, grietinėlę ir viską išmaišome. Vyšnių uogienę arba džemą pašildome, kad jis suskystėtų. Jei bus labai tirštas įpilkite kelis šaukštus vandens. Į desertinius indelius dėkite ryžių pudingą ir užpulkite džemo padažu.