REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (tešlai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
  • 1 vienetas morkų (įdarui)
  • 1 vienetas svogūnų (įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 200 mililitrų pieno (tešlai)
  • šiek tiek druskos (įdarui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
  • šiek tiek aliejaus (įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
  • 2 vienetai žuvies (filė, įdarui)
  • 7 gramai mielių (sausos, tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaminimo eiga: Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Į pabaiga supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 h.
    Tuo tarpu, kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė.

    Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.
    Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, dedame druskos, pipirų, prieskonių.

    Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pasigaminta morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to pynimo būdu vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180 C) orkaitę bei kepame ~40 min.

Autorius: Dovilė

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (tešlai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
  • 1 vienetas morkų (įdarui)
  • 1 vienetas svogūnų (įdarui)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 200 mililitrų pieno (tešlai)
  • šiek tiek druskos (įdarui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
  • šiek tiek aliejaus (įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas)
  • 2 vienetai žuvies (filė, įdarui)
  • 7 gramai mielių (sausos, tešlai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaminimo eiga: Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Į pabaiga supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 h.
    Tuo tarpu, kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė.

    Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.
    Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, dedame druskos, pipirų, prieskonių.

    Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pasigaminta morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to pynimo būdu vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180 C) orkaitę bei kepame ~40 min.

Autorius: Dovilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų