Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų sviesto
  • 200 gramų cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 500 gramų varškės
  • 200 gramų grietinės
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 vienetas apelsinų žievelės (tarkuota)
  • 1 vienetas apelsinų sulčių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų sviesto
  • 200 gramų cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 500 gramų varškės
  • 200 gramų grietinės
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 vienetas apelsinų žievelės (tarkuota)
  • 1 vienetas apelsinų sulčių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasiruoškite tešlą.
    Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps).
    Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų).
  2. Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.
  3. Toliau darome varškės masę.
    Varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.
  4. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
    Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno.
    Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą.
  5. Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 minutes.
    Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti.
    Skanaus!

Autorius: Valentina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų