Margarinas ir 3 kiaušinio tryniai išsukami su 3 šaukštais cukraus, miltai sumaišomi su soda. Viską suminkome ir paliekame 1val., kad tešla išbrinktų. Varškę gerai išsukame, sudedame 1 kiaušinį, 4 šaukštus cukraus, krakmolą bei vanilę ir viską gerai išplakame. Tešlą iškočiojame 1 cm storio lakštu, įklojame į skardą ir aptepame varškės mase, po to paruoštais baltymais. Baltymus išplakame su cukraus pudra iki baltos standžios masės. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, 160-180 laipsnių temperatūroje, apie 30-40 minučių. Iškeptą pyragą ataušiname, tada supjaustome nedideliais gabalėliukais. Skanaus!!!
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus pudros
7 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
200 gramų margarino
4 vienetai kiaušinių
600 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta actu)
500 gramų varškės
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margarinas ir 3 kiaušinio tryniai išsukami su 3 šaukštais cukraus, miltai sumaišomi su soda. Viską suminkome ir paliekame 1val., kad tešla išbrinktų. Varškę gerai išsukame, sudedame 1 kiaušinį, 4 šaukštus cukraus, krakmolą bei vanilę ir viską gerai išplakame. Tešlą iškočiojame 1 cm storio lakštu, įklojame į skardą ir aptepame varškės mase, po to paruoštais baltymais. Baltymus išplakame su cukraus pudra iki baltos standžios masės. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, 160-180 laipsnių temperatūroje, apie 30-40 minučių. Iškeptą pyragą ataušiname, tada supjaustome nedideliais gabalėliukais. Skanaus!!!