Saldžiarūgštis marinatas (vanduo, citrinos rūgštis, actas, cukrus, karis, aliejus). Plonais žiedais supjaustyti svogūną ir dviem parom užpilti marinatu. Supjaustytą silkę padėti ant silkinės, ant viršaus marinuotus svogūnus, sekantis sluoksnis - burokine tarka tarkuoti obuoliai, ant viršaus - majonezas (kaip šūba), užbarstyti tarkuotais migdolų riešutais, razinom. Marinatas turi būti šaltas, kitaip svogūnai bus kaip virti, kario nedaug, tik dėl spalvos. Su kiekiais galima improvizuoti - ar svogūno daugiau, ar obuolio. Skanaus!
Autorius: Irena
INGREDIENTAI:
šiek tiek migdolų (tarkuoti)
2 vienetai obuolių
3 vienetai svogūnų
500 gramų silkių (silpnai sūdyta)
šiek tiek majonezo
15 vienetų razinų (išmirkytos (Jumbo))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Saldžiarūgštis marinatas (vanduo, citrinos rūgštis, actas, cukrus, karis, aliejus). Plonais žiedais supjaustyti svogūną ir dviem parom užpilti marinatu. Supjaustytą silkę padėti ant silkinės, ant viršaus marinuotus svogūnus, sekantis sluoksnis - burokine tarka tarkuoti obuoliai, ant viršaus - majonezas (kaip šūba), užbarstyti tarkuotais migdolų riešutais, razinom. Marinatas turi būti šaltas, kitaip svogūnai bus kaip virti, kario nedaug, tik dėl spalvos. Su kiekiais galima improvizuoti - ar svogūno daugiau, ar obuolio. Skanaus!