Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų burokėlių ( virti, llupti)
  • 100 gramų sūris ( Mocarela )
  • 0.5 vieneto citrinų (nedidelė)
  • 0.5 gūželės salotų ( Iceberg)
  • 0.5 galvos svogūnų ( rausvieji)
  • Padažui:
  • 3 valgomieji šaukštai vandens
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( alyvuogių )
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 saujelė petražolių

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų burokėlių ( virti, llupti)
  • 100 gramų sūris ( Mocarela )
  • 0.5 vieneto citrinų (nedidelė)
  • 0.5 gūželės salotų ( Iceberg)
  • 0.5 galvos svogūnų ( rausvieji)
  • Padažui:
  • 3 valgomieji šaukštai vandens
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( alyvuogių )
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 saujelė petražolių

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius perpjauti per pusę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais. Salotas supjaustyti juostelėmis.Pusę galvutės svogūno supjaustyti plonais griežinėliais. Citriną nuplikyti ir atpjauti vieną ploną griežinėlį. Iš likusios citrinos išspausti sultis.
  2. Paruošti užpilą: sumaišyti du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 citrinos sultis, valgomąjį šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomus šaukštus vandens.
  3. Ant lėkštės dugno išdėlioti sluoksnį virtų burokėlių ir sulaistyti užpilu. Po to sudėti salotas, sūrį, svogūnų griežinėlius ir likusius burokėlius. Viską vėl gausiai aplaistyti užpilu. Puošti petražolėmis ir citrinos griežinėliu.

Autorius: Alma K.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų