Tešlai: 500 g miltų; 350 ml šilto vandens; 3 v.š. aliejaus; 1 a. š. druskos.
Įdarui: 600 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; 1 a.š. džiovintų raudonėlių; žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių; druskos, maltų juodųjų pipirų.
Tešlai: į šiltą vandenį supilkite aliejų, išmaišykite ir pilkite į dubenį su miltais. Suberkite druską, minkykite apie 15 min., kol tešla bus elastinga ir vientisa. Padėkite į dubenį ir palikite pastovėti, kol ruošite įdarą.
Įdarui: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, suberkite raudonėlius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite norimo dydžio apskritimą, dėkite paruoštą įdarą, užlenkite per pusę, kruopščiai užspauskite kraštus ir papildomai dar užspauskite su šakute. Kepkite paruoštus čeburekus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Teigiama, kad iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi 10–12 čeburekų. Man pavyko paruošti 30 vnt. Naudojau 12 cm skersmens sultinio puodelį tešlai išspausti ir įdaro dėjau po gerą 1 arbatinį šaukštelį.
Šaltinis: Oditėlės blogas