Kuo naudingi?
Špinatuose gausu kalcio, magnio, fosforo, kalio, geležies, cinko, mangano, seleno. Špinatuose gausu baltymų, angliavandenių, riebalų, krakmolo bei organinių rūgščių. Špinatai yra ypač turtingi vitaminų. Juose gausu tokių vitaminų kaip PP, A, B ir C.
Kam naudingi?
Visos naudingosios medžiagos, esančios špinatuose, ypač teigiamai veikia mūsų organizmą. Visų pirma, reikėtų paminėti virškinamąjį traktą. Reguliariai valgant špinatus, organizme reguliuojamas cukraus kiekis. Taip pat špinatai stiprina imuninę sistemą. Špinatai naudingi tiems, kurių regėjimas sutrikęs. Taip pat, vyrukai, sukluskite, špinatai didina potenciją. Špinatai gelbsti nuo moterų siaubo – celiulito, taip pat valo odą ir plaukus.
Špinatus turėtų krimsti nėštukės ir maitinančios mamytės, nes juose esantis vitaminų kompleksas veikia geriau nei bet kurie maisto papildai.
Atminkite, kad špinatus vartoti reikia saikingai, nes jie gali suerzinti dvylikapirštę žarną.
Kaip valgyti?
Špinatus tinka naudoti salotoms, sriubai, garnyrui, užkandžiams ir padažams. Tinka ir žali, ir virti. Jei nesuvalgysite viso nusipirkti kiekio, drąsiai špinatus galite šaldyti.