4 porcijoms reikės:
- 500 g didžiųjų tigrinių krevečių (valytų, be kiautų, su uodegomis)
- 1 indelio (140 g.) lydyto mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue
- Čiabatos (patiekimui)
- Laimo skiltelių (patiekimui)
- Petražolių, kalendrų lapelių (patiekimui)
Žolelių marinatui reikės:
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. laimo sulčių
- 1 v.š. medaus
- 4 skiltelių česnako
- 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių
- 2 v.š. smulkintų šviežių kalendrų
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
- Aitriosios paprikos (pagal skonį)
Jei vietoje metalinių iešmelių naudosime medinius pagaliukus, juos užmerkiame bent pusvalandį iki kepimo pradžios.
Ruošiame marinatą:
- Smulkintą česnaką, petražoles, kalendras ir aitriąją papriką sumaišome su likusiais marinato ingredientais ir užpilame krevetes. Paliekame pasimarinuoti apie 30 min.
- Įkaitiname grilį iki 180°C.
- Prieš kepant suveriame krevetes ant medinių pagaliukų.
- Kepame krevetes maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių.
- Patiekiame su lydytu mėlynuoju pelėsiniu sūriu, paskrudinta čiabata, kalendrų bei petražolių lapeliais, laimo skiltelėmis.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!