REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teigiama, kad pranašė iš Bulgarijos, gimusi 1911 metais, ir mirusi prieš 20 metų, nuspėjo „Brexit“, rugsėjo 11-osios teroro išpuolius ir ISIS iškilimą.

Teigiama, kad pranašė iš Bulgarijos, gimusi 1911 metais, ir mirusi prieš 20 metų, nuspėjo „Brexit“, rugsėjo 11-osios teroro išpuolius ir ISIS iškilimą.

REKLAMA

Akla mistikė Baba Vanga „apgavo mirtį“ ir apstulbino visą pasaulį savo „šiurpinančiai tiksliomis“ pranašystėmis, rašoma mirror.co.uk.

Baba, gimusi 1911 metais Pando Surchevo ir Paraskevos Surchevos šeimoje Otomanų imperijoje, dabartinės Makedonijos teritorijoje, vos nemirė dėl priešlaikinio gimdymo komplikacijų.

Teigiama, kad vėliau ji išgyveno vaikystę skurde ir būdama trejų prarado mamą, o vėliau ir tėvą, išėjusį į karą.

Pasak pranešimų, Babą augino geri kaimynai ir artimi šeimos draugai, kol jai sulaukus septynerių tėtis grįžo iš karo ir vedė kitą moterį.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikystėje jos mėgstamiausias užsiėmimas buvęs žaisti gydytojus, o kiti vaikai būdavę jos pacientais.

Tragedija ištiko 12

Tačiau 12 metų Babą ištikusi tragedija – keistas nelaimingas atsitikimas, po kurio ji liko akla.

REKLAMA

Pasakojama, kad ji žaidusi su savo pusbroliais ir pusseserėmis, kai prasidėjusi audra, pakėlusi ją į orą ir numetusi į gretimą lauką.

Jai pamėginus atmerkti akis prasidėjusi agonija – į akis buvo patekę purvo ir dulkių. Nepaisant trijų operacijų, niekas negalėjęs išgelbėti jos regėjimo.

Teigiama, kad tuomet ji buvusi išsiųsta į aklųjų mokyklą. Tačiau ten besimokydama ji gavusi savo tėčio laišką, kuriame buvę rašoma, kad jos pamotė mirusi gimdydama ir kad Baba neturinti kito pasirinkimo - reikią grįžti namo ir rūpintis mažais broliukais ir sesutėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet Baba Vanga pradėjusi suprasti turinti dovaną. Vėliau ji vėl apgavusi mirtį būdama 18, kai susirgo pleuritu - liga, paveikiančia plaučius ir kvėpavimą. Gydytojai tuomet manę, kad ji mirsianti.

Sapnuose ji pradėjusi matyti neįprastus dalykus, girdėti balsus, kalbėtis su mirusiaisiais ir augalais, o taip pat matydavusi vizijas, kurios jai padėjusios nuspėti įvykius, vėliau išsipildžiusius su „neįtikėtinu tikslumu“.

Mistikė ir po mirties nesiliauja stulbinti žmonių savo pranašystėmis, kurių ji niekada neužrašė, tačiau jomis dalijasi jos darbuotojai, nepaisant to, kad ji pati nuo krūties vėžio mirė 1996 metais, būdama 85-erių.

Teigiama, kad pranašė numatė „Brexit“, bokštų dvynių atakas ir ISIS iškilimą bei kitus istorinius įvykius. Žmonės tiesiog plūsdavo į jos kuklius namus kalnuose, norėdami išgyti ir sužinoti savo ateitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėmis savo gyvenimo dienomis ją aplankiusieji sako, kad nusilpusi Baba sėdėdavo savo svetainės viduryje šalia stalelio su dovanomis iš lankytojų.

Kai nepranašaudavo ir nemegzdavo, ji atrodydavo pavargusi ir išblyškusi, o kartais net sunkiai kalbėdavo.

Taip pat teigiama, kad ji svečių prašydavo atsinešti cukraus kubelių, kuriuos ji prieš pranašaudama laikydavo rankose, lyg tai būtų kristalai.

Pasakojama, kad paskutiniame savo interviu Baba pasauliui paliko skaudžią žinutę. Ji sakė: „Būkite pakantūs vieni kitiems, nes visi esate mano vaikai!“

 Kaip rašėme anksčiau, atskleistos Babos šiurpą keliančios pranašystės apie tą dieną, kai „pasibaigs pasaulis“.

REKLAMA

Ji teigė, kad tai nutiks 5079 metais. Nors ji neatskleidė daugiau detalių apie tai, kodėl ir kaip tai nutiks, sakoma, kad jos pranašystės pildosi 85 procentų tikslumu.

Artimiausios pranašystės

Pasirodo, kad ji yra numačiusi ir svarbių įvykių ateinantiems 12 mėnesių. Jų tarpe – Europos ekonominė griūtis ir bandymas nužudyti Vladimirą Putiną.

Teigiama, kad ji manė, kad grėsmė Putinui kils iš jo paties apsaugos komandos tarpo, tačiau ji nepatikslino, ar Rusijos prezidentas šio išpuolio metu žus.

Ji manė, kad Aziją ištiks milžiniškas cunamis, primenantis 2004 metų tragediją, o Rusijoje nukris meteoritas.

Ne tik tai – Donaldas Trumpas susirgs paslaptinga liga, dėl kurios liks kurčias ir patirs smegenų traumą. 1989 metais ji taip pat atspėjo, kad Ameriką ištiks teroro ataka, kurią įvykdys du „plieniniai paukščiai“.

REKLAMA

Ji sakė: „Siaube, siaube! Amerikos broliai kris, užpulti plieninių paukščių. Vilkas kauks krūmuose, liesis nekaltas kraujas.“

Teigiama, kad Baba nuspėjusi 2016 metų islamo ekstremistų invaziją į Europą – konfliktą, kurio pradžią ji matė 2010 metų Arabų Pavasaryje.

Taip pat paaiškėjo, kad ji numatė, kaip Putinas ir Rusija dominuos pasaulyje.

1979 metais susitikime su rašytoju Valentinu Sidorovu Vanga sakė: „Viskas ištirps kaip ledas, tik vienas dalykas liks nepaliestas - Vladimiro šlovė, Rusijos šlovė.

Aukai užkraunama per daug. Niekas negali sustabdyti Rusijos. Viskas bus nušluota nuo jos kelio, o ji ne tik išliks, bet ir karaliaus pasaulyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aklosios mistikės ateities pranašystės

Ledo kepurių tirpimas. Nuo 2033 iki 2045 metų ištirps ledo kepurės, o dėl to pakils vandenynų lygis. Europą valdys musulmonai, o pasaulio ekonomika klestės.

Klonavimas išgydys daugumą ligų. Klonavimo iškilimas leis gydytojams išgydyti bet kokią ligą, nes kūnas bus paprastai ir lengvai pakeičiamas.

JAV pradės islamiškosios Romos puolimą klimato pagrindu veikiančiu greitojo šaldymo ginklu.

Raudona ir žalia. Nuo 2072 iki 2086 metų klestės į klases nebesusiskirsčiusi, komunistinė visuomenė, žengianti koja kojon su iš naujo atgimusia gamta.

Marso puolimai. Nuo 2170 iki 2256 metų atsitiks daugelis dalykų, įskaitant Marso kolonijos virsmą atomine valstybe ir nepriklausomybės nuo Žemės reikalavimą, bus įkurtas povandeninis miestas ir ateivių paieškose bus atrasta „baisių“ dalykų.

REKLAMA

Kelionės laiku. Kažkuriuo metu tarp 2262 ir 2304 metų bus išrastos kelionės laiku. Prancūzijos kariais pradės kovą su islamiška Prancūzijos valdžia.

Taip pat bus atskleistos „mėnulio paslaptys“. Žemės pabaiga. Nuo 2341 metų serija gamtinių ir žmogaus sąlygotų tragedijų padarys mūsų planetą negyvenama. Žmonija paspruks į kitą saulės sistemą, tačiau išteklių bus nedaug, todėl prasidės karai.

Grįžimas atgal – nuo 3815 iki 3878 metų. Civilizacija bus sunaikinta ir žmonės gyvens kaip gyvuliai, kol iškils nauja religija, kuri išves mus iš tamsos.

Nemirtingi ateivių hibridai. Nuo 4302 iki 4674 metų bus sunaikintos blogio ir neapykantos sąvokos, žmonės įgis nemirtingumą ir asimiliuosis su ateiviais.

REKLAMA

340 milijardų žmonių visoje visatoje galės kalbėtis su Dievu. Visko pabaiga. Pasaulis pasibaigs 5079 metais.

Ar Baba Vanga numatė šiuos įvykius?

Povandeninio laivo „Kursk“ tragedija

1980 metais akla pranašė numatė, kad 1999 metų rugpjūtį „Kursk“ bus padengtas vandeniu ir jo verks visas pasaulis.“

„Kursk“ buvo rusų povandeninis laivas, kuris 2000 m. rugpjūčio 12 dieną nuskendo Barentso jūroje, nusinešdamas visų jame buvusių žmonių gyvybes.

9/11

1989 metais Baba Vanga sakė: „Siaube, siaube! Amerikos broleliai kris, užpulti plieninių paukščių. Vilkai kauks krūmuose, liesis nekaltas kraujas.“

2001 m. rugsėjo 11 dieną islamo ekstremistų užgrobti lėktuvai rėžėsi į Pasaulio Prekybos Centrą Niujorke, nužudydami tūkstančius žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis pasaulinis karas

Baba įspėjo, kad pasikėsinimai į keturių pasaulio valstybių vadovų gyvybes 2010 metais bus viena iš Trečio pasaulinio karo pradžios priežasčių.

Kai kurie žmonės atmetė šią pranašystę kaip nepasitvirtinusią, kadangi manoma, kad šie valstybių vadovai turėjo būti Obama, Sarkozy, Netanyahu, Putinas ir Gordonas Brownas.

Vis dėlto, akylesni stebėtojai atkreipė dėmesį, kad Hamas lyderis Mahmúdas al-Mabhouhas buvo nužudytas Dubajuje 2010 m. sausio 19 dieną, o Lenkijos lyderis Lechas Kaczynskis buvo rastas miręs įtartinomis aplinkybėmis 2010 m. balandžio 10 dieną.

Dar kiti pastebi, kad Libijos pulkininkas Muammaras Gaddafis buvo nužudytas 2011 m. spalio 20 dieną, o Sadamas Husseinas mirė keleriais metais anksčiau, 2006 m. gruodžio 30 dieną.

REKLAMA

Visos šios mirtys siejamos su Arabų Pavasariu, kuris, pasak Babos, pradės įvykių virtinę, privesiančią prie artimiausio pasaulinio karinio konflikto.

Sirija

Prieš mirdama pranašė paliko šiurpą keliančią pranašystę apie atominius ginklus. Teigiama, kad Baba nuspėjusi 2016 metų islamo ekstremistų invaziją į Europą - konfliktą, kurio pradžią ji matė 2010 metų Arabų Pavasaryje.

Taip pat pasakojama, kad ji įspėjo apie konfliktus Sirijoje, kurių metu „musulmonai naudos cheminius ginklus prieš europiečius“.

Ši pranašystė neįtikėtinai panaši į Sarino dujų ataką, kurią, kaip manoma, įsakė Sirijos lyderis Basharas al-Assadas. „Brexit“

Teoretikai spėja, kad ji nuspėjo „Brexit“ – ji net išpranašavo, kad Europa „nustos egzistuoti“ iki 2016 metų pabaigos.

REKLAMA

Šiaurės Korėja ir Donaldas Trumpas

Atrodo, kad Baba taip pat nuspėjo, kad 45-asis JAV prezidentas Donaldas Trumpas susidurs su krize, kuri „parklupdys šią šalį.“

Jos šiurpą keliančioje pranašystėje teigiama: „Visi galiausiai į jį sudės viltis, tačiau atsitiks priešingas dalykas: jis parklupdys šalį ant kelių ir tarp šiaurės bei pietų valstijų kils konfliktai.“ Kai kurie mano, kad „šiaurė ir pietūs“ čia reiškia Šiaurės ir Pietų Korėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų