• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik visi kelionių vadovai pasakodami apie kretą akcentuoja itin vertingą šios salos istorinį palikimą ir tik nedaugelis išsamiau užsimena apie gamtos stebuklus, kuriuos būtina savo akimis išvysti viešint šioje šalyje. Tinklalapis west-crete.com pateikia Kretos gamtos stebuklų sąrašą, kuriais privalote pasigrožėti viešėdami Olimpo valdovo Dzeuso gimtinėje.

REKLAMA
REKLAMA

1. Samarijos tarpeklis yra viena iš turistų labiausiai pamėgtų vietų Kretoje. Kasmet jį aplanko daugiau nei 250 tūkst. turistų iš viso pasaulio. Norit tapti šios minios dalimi?

REKLAMA

2. Baltieji kalnai arba Lefka Ori yra didžiausias kalnų masyvas Kretoje, turintys apie 30 perėjų didesniame nei 2000 metrų aukštyje ir apie pusšimtį tarpeklių. Vakarinėje Kretos dalyje išsidėstę kalnai keliautojams paliks neišdildomus įspūdžius.

Baltieji kalnai (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)Baltieji kalnai (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)

3. Omalos plynaukštė garsi ne tik dėl savo unikalaus gamtos grožio, bet ir tuo, kad nuo jos prasideda Samarijos tarpeklis.

REKLAMA
REKLAMA

Omalos plynaukštė (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)Omalos plynaukštė (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)

4. Anopolio plynaukštė – labai ypatinga vieta, kurią gaubia Baltieji kalnai ir skalauja Libijos jūra. Į šį kraštą niekuomet nebuvo įsiveržę turkai, tad vietos gyventojai išsaugojo itin archajišką kultūrą.

5. Imbros tarpeklis. Pasivaikščiojima šiuo tarpekliu gali būti puiki alternatyva Samarijos tarpeklio lankymui tiems, kurie mėgsta trumpesnius pasivaikščiojimus. Šią vietą aplanko ir mažesnis skaičius turistų.

Imbros tarpeklis (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)Imbros tarpeklis (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)

6. Amario slėnis. Šis slėnis yra į pietus ir rytus nuo Retimno. Tai vieta tarp Mt. Psiloritis ir Kedros, kurioje esama apie 40 nepaliestų kaimų, sudarančių unikalų kraštovaizdį. Tiesa, į šį slėnį Jums reikėtų vykti savo transportu, nes viešojo transporto tinklas nėra taip gerai išvystytas, kad šią vietą būtų galima aplankyti tokiu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Agripolis. Įsikūręs nuo pakrančių nutolusiame Retimno rajone Agripolis yra puiki vieta norintiems pabėgti nuo vasaros kaitros. Ši vieta – kalnų oazė, į kurią suteka keletas šaltinių. Agripolio gyvenvietė pastatyta ant seno miesto griuvėsių, tad didelė dalis teritorijos dar nėra ištirta archeologų.

8. Kourno ežeras. Šis ežeras tikra egzotika atvykėliams tampa dėl savo saldaus vandens. Tai vienintelis toks ežeras visoje Kretoje. Baltųjų kalnų papėdėje  esančio ežero kraštovaizdis labiau primena Šveicariją nei Kretą, o skaidus ežero vanduo priklausomai nuo oro sąlygų ir laiko keičia savo spalvą.

Kourno ežeras (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)Kourno ežeras (nuotr.west-crete.com) (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų