Nostalgiški bulvių švilpikai tiesiai iš vaikystės: gaminkite dvigubą porciją

„Kai juos gaminu, visuomet dvigubinu porciją, kad užtektų keletui dienų. Mano vyras yra taip pat didelis šio patiekalo gerbėjas, tad švilpikus gaminu bent kartą per mėnesį“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Švilpikai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Švilpikams reikės: 800 g bulvių; 100 g miltų; 1 kiaušinio; 2 valg. š. ištirpdinto sviesto; 0,5 arb. š. druskos

Padažui: 500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo); 200 g šalto arba karšto rūkymo šoninės; 1 vidutinio dydžio svogūno; 1 sauja susmulkintų šviežių krapų; druskos, juodųjų pipirų.

Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.

Padažas – nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies.

Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų