REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Giedrė Mazienė kuria tikrus interjero šedevrus  (tv3.lt fotomontažas)

Kaune gyvenanti Giedrė Mazienė savo rankomis kuria tikrus interjero šedevrus. Ji perdažo senus ir nenaudojamus baldus ir prikelia juos antram gyvenimui. Pakalbėjus su Giedre kyla klausimas – kaip ji viską suspėja?

14

Kaune gyvenanti Giedrė Mazienė savo rankomis kuria tikrus interjero šedevrus. Ji perdažo senus ir nenaudojamus baldus ir prikelia juos antram gyvenimui. Pakalbėjus su Giedre kyla klausimas – kaip ji viską suspėja?

REKLAMA

Moteris laiko skiria ne tik mylimam hobiui, bet ir vadovauja šeimos verslui, o savaitgaliais kartu su vyru Vidu vyksta į sodybą Molėtų rajone, kurioje augina avis ir išskirtinių veislių vištas.

Taip pat laisvalaikį jie leidžia šokdami pramoginių šokių klube ir dalyvauja dendrologų draugijos veikloje. Anksčiau šeima vadovavo žymiam naktiniam klubui Kaune.

Kai klubo veikla nutrūko, jo vietoje jie įkūrė kavinę, o ten buvusius baldus Giedrė prikėlė antram gyvenimui ir jais papuošė šeimai priklausančias erdves. Nuo to laiko baldų dažymas ir stilizavimas tapo moters hobiu, be kurio ji neįsivaizduoja savo gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpė laidos ir žurnalai apie interjerą

Giedrė interjero paslaptimis domėjosi visą gyvenimą. Mokytis baldų dekoravimo ir stilizavimo ji buvo išvykusi į Italiją, Angliją, Vokietiją, Lenkiją.

REKLAMA

Augindama vaikus, moteris niekada nepraleisdavo angliškų laidų apie senų daiktų atnaujinimą ir prenumeravo angliškus žurnalus apie interjerą ir sodus. Ji sako visada mėgusi ką nors atnaujinti savo rankomis. Nusprendusi perdažyti pabodusią virtuvę, Giedrė atrado kreidinius dažus, kuriuos dabar naudoja kurdama interjero detales.  

„Visiems senų daiktų pakeitimams, kuriuos matydavau laidose ar žurnaluose, buvo naudojami kreidiniai dažai. Jau seniai norėjau atnaujinti pabodusią virtuvę, todėl ėmiau ieškoti, kur galėčiau nusipirkti šių kreidinių dažų. Ir radau jų Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai angliški ekologiški dažai, kurie neturi kvapo. Man labai patinka tai, kad su jais paprasta dirbti. Prieš dažant nereikia šveisti paviršių ir sėdėti dulkėse. Tereikia nuvalyti, kad nebūtų riebalinio sluoksnio, ir gali dažyti“, – pasakoja Giedrė.

Prekiauja ekologiškais dažais

Susižavėjusi kreidiniais dažais, moteris dažnai vykdavo jų pirkti į Lenkiją. Šiuo metu Giedrė pati jais prekiauja, įkūrusi „Kreidos namus“. Kadangi turėjo laisvą patalpą šalia jai priklausančios kavinės, ten ir nusprendė atidaryti parduotuvėlę. 

„Kartą, kai nuvykau į Lenkiją, šių angliškų dažų atstovybė pasiūlė man jais prekiauti. O dabar pati parduodu tiesiai iš gamintojų. Atstovauju tris Europos ir Kanados kompanijas. Iš pradžių buvo sunku, niekas tų dažų nežinojo, todėl nesuprato, kodėl jie brangesni nei kitose parduotuvėse“, – prisimena pašnekovė.    

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daiktus prikelia antram gyvenimui

Giedrės teigimu, atnaujindama senus daiktus draugiškomis aplinkai priemonėmis, ji skatina žmones pirkti mažiau naujų daiktų ir rūpintis aplinka. Jos tikslas yra parodyti, kad senus baldus ar sulūžusius daiktus galima atnaujinti ir paversti puikia interjero detale. Moters šeima labai mėgsta sendaikčius, todėl nesunkiai randa baldų, kuriuos galėtų atnaujinti.

„Senienų ieškome turguje, pažįstami irgi praneša, jei ką nors pamato. Jeigu pamatome ką nors, kas labai patinka, nepagailime laiko ir važiuojame nusipirkti, kad ir į kitą miestą. Mano akimis seni baldai turi didesnę vertę nei masinės gamybos prekės.

REKLAMA

Nors kartais perdarau ir naujus. Neseniai iš sulūžusio Ikea staliuko pasidariau kalėdinę dekoraciją (šypsosi). Noriu parodyti žmonėms, kad nenaudojamus daiktus galima pakeisti, neperkant naujų“, – sako pašnekovė.   

Sodyboje mėgaujasi gamtos prieglobsčiu

Moteris ne tik rūpinasi verslu, bet ir kartu su vyru Vidu jau 23 metus šeimininkauja sodyboje. Ten jie suka medų, augina gyvuliukus ir įvairias gėles. Giedrė turi nemažą gėlyną, kurį vis papildo rožėmis, putinais, šermukšniais ir kitų gėlių kolekcijomis.

Taip pat ji keliauja po įvairius Europos parkus ir sodus, kuriuos stengiasi atrasti idėjų, kurias vėliau galėtų panaudoti savo namų sode. Moteris visą savo vaikystę praleido kaime, todėl gamta ir meilė gyvūnams jai nesvetimi.

REKLAMA

„Labai mėgstu keliauti po gražiausius kitų šalių sodus. Deja, dabar keliones tenka atidėti. Sodyboje auginame daug įvairių gėlių ir medelių. Stengiuosi vis ką nors pasodinti, nes turime daug žemės ploto. Bandėme sodinti parką, bet sunkiai sekėsi, nes žvėreliai daug ką sugraužė.

Auginame vištytes, bites, turime avių bandą. Nebijau pasakyti, kad man labai patinka avių kvapas, jis primena vaikystę pas močiutę. Mūsų avys vaikšto didelėje ganykloje, net naktį girdisi, kaip skamba varpeliai. Man tai visiška idilė“, – šypsosi moteris.

Augina išskirtinių veislių vištas

Giedrė su vyru turi ūkininko pažymėjimą, tačiau nusprendė gyvuliukus laikyti dekoratyviniais tikslais. Dėmesį patraukia jų auginamos išskirtinių veislių vištos, su kuriomis Giedrė keliauja po įvairias parodas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai mėgstu visokias gražias vištų veisles, jos dekoratyvinės, bet irgi deda kiaušinius. Daug metų susižavėjusi iš kelionių veždavausi ir vištas, ir kiaušinius. Vis dar užsiimu šia veikla, su bendraminčiais važiuojame į parodas, muges“, – pasakoja Giedrė.  

Vietoje avidės įrengė svečių namus

Moters rankomis kurti baldai puošia ne tik namus ir sodybą, bet ir stebina šeimos įkurtų „Pagojaus apartamentų“ svečius. Giedrė atskleidžia, kad iš pradžių šioje vietoje planavo statyti avides. Tačiau paskatinta vaikų, kartu su vyru įkūrė svečių apartamentus, kuriuose priima gamtos prieglobsčio išsiilgusius poilsiautojus. Čia pailsėti atvyksta ir trys Giedrės sūnūs su antrosiomis pusėmis.

REKLAMA

„Jau buvo ir ėdžios suręstos, bet vaikai pasakė: „Gal šis namas per didelis avims, tegul būna čia mums vieta pailsėti“. Taigi avims padarėme kuklesnį namelį, o ten įkūrėme svečių namus.

Svečių namuose yra du skirtingi apartamentai, kuriuose gali gyventi dvylikta žmonių. Svečius priimame patys, kai nuvykstame ten savaitgaliais“, – pasakoja moteris.

Paklausiu Giedrės, kaip turėdama tiek veiklos – verslą, hobį, sodybos ir gyvuliukų priežiūrą – ji viską suspėja.

„Vaikai užauginti, todėl viską laiką galiu skirti mėgstamai veiklai. O svarbiausia, kad dirbu tai, kas man patinka, o ne tik atneša uždarbį“, – šypsosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų