REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Jeigu nuolatiniai džiovyklės gedimai privertė jus atmintinai išmokti džiovyklių meistro telefono numerį, jei nesate patenkinti tuo, kaip džiovyklė išdžiovina kaprizingus audinius, verta apsvarstyti naujos džiovyklės įsigijimo idėją. O kad įsigytumėte būtent tą, kuri idealiai atitiks jūsų poreikius, kviečiame susipažinti su pagrindiniais šiuolaikinių džiovyklių tipais. 

Jeigu nuolatiniai džiovyklės gedimai privertė jus atmintinai išmokti džiovyklių meistro telefono numerį, jei nesate patenkinti tuo, kaip džiovyklė išdžiovina kaprizingus audinius, verta apsvarstyti naujos džiovyklės įsigijimo idėją. O kad įsigytumėte būtent tą, kuri idealiai atitiks jūsų poreikius, kviečiame susipažinti su pagrindiniais šiuolaikinių džiovyklių tipais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors ilga ir spalvinga džiovyklių istorija, siekianti dar XIX-ąjį amžių, galėtų nemažai papasakoti apie mechanines ranka sukamas ar net saulės energijos arba ultragarsines džiovykles, šiandien prekyboje dominuoja keturi pagrindiniai džiovyklių tipai. Tai ventiliacinės džiovyklės, kondensacinės džiovyklės, kondensacinės džiovyklės su šilumos siurbliu ir skalbyklės-džiovyklės. 

REKLAMA

Džiovyklių klasika: ventiliacinės džiovyklės 

Ventiliacinių džiovyklių veikimo principas gana paprastas: džiovyklė įsiurbia orą iš aplinkos, tuomet jis pakaitinamas ir panaudojamas skalbinių džiovinimo procese. Pernelyg drėgnas ir tolimesniam procesui nebetinkamas oras išpurškiamas į aplinką. Naujam džiovinimo etapui įsiurbiamas naujas oras. Esminiai ventiliacinių džiovyklių privalumai – tai itin trumpa skalbinių džiovinimo trukmė ir ekonomiškumas. Pakankamai maža tokių džiovyklių kaina yra gana svarus jų populiarumo argumentas. Vienintelis tokių džiovyklių nepatogumas – reiklumas vietai namuose. Rekomenduojama ventiliacinę džiovyklę laikyti ten, kur yra gera oro cirkuliacija. 

REKLAMA
REKLAMA

Racionaliai orą išnaudojančios kondensacinės džiovyklės 

Kondensacinė džiovyklė džiovina skalbinius į būgną purkšdama pakaitintą orą. Šis oras negrąžinamas į aplinką, bet atvėsinamas, susikondensavęs vanduo pašalinamas iš sistemos, o išsausėjęs oras pakartotinai naudojamas skalbinių džiovinimui. Nors paprastai šių džiovyklių energinė klasė yra B arba žemesnė, šį trūkumą atsveria kiti svarbūs privalumai. Tokia džiovyklė gali stovėti bet kurioje jūsų būsto erdvėje, nes neįšildo ir nedrėkina oro. Negana to, šiuolaikiškos kondensacinės džiovyklės kondensatoriuje susikaupusį vandenį panaudoja jo paties išplovimui, todėl beveik nereikia kondensatoriaus papildomai valyti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kondensacinės džiovyklės su šilumos siurbliu – žingsnis link modernumo 

Kondensacinė džiovyklė su šilumos siurblio technologija – tai inovatyvių namų įrankis. Šios džiovyklės ženklinamos A arba dar aukštesne energine klase, kadangi darbui reikalingą energiją naudoja ypatingai efektyviai. Beje, dirba pakankamai tyliai. Tokios džiovyklės vietoje įprasto kaitinimo elemento naudoja šilumos siurblį, kuris skalbinių džiovinimo metu susidariusią šilumą panaudoja tolimesniam džiovinimui. Džiovinimo metu susidaręs kondensatas kaupiasi patogiai išimamoje talpoje, o kai kurie džiovyklių modeliai turi žarnelę, kurią galima nukreipti tiesiai į kanalizaciją. 

REKLAMA

Skalbyklės-džiovyklės – taupantiems erdvę 

Skalbyklę-džiovyklę geriausia įsigyti tuomet, kai bute ar name paprasčiausiai nėra pakankamai vietos dviems įrenginiams. Skalbyklė-džiovyklė atlieka dvi funkcijas: skalbinius išplauna ir juos išdžiovina. Ne veltui taip dažnai šioms skalbyklėms klijuojama „viskas viename“ etiketė. Verta pabrėžti, jog kokybiški įrenginiai abu veiksmus atlieka vienodai gerai. Nors konkretūs skalbyklės parametrai priklauso nuo gamintojo ir modelio, paprastai tokiose skalbyklėse džiovinimui naudojamas ne šaltas oras, o šaltas vanduo. Jis atvėsina skalbimo metu įkaitusį orą ir taip priverčia audinius išgarinti drėgmę. Šio tipo prietaisai gali išskirti džiovinimo metu susidariusią drėgmę į aplinką arba kaupti ją talpoje ir pašalinti į kanalizaciją. 

Natūralu, jog besirinkdami naują džiovyklę kreipsite dėmesį į jos talpumą, papildomas funkcijas, pro akis nepraslys ir skalbyklės dizaino sprendimas. Kokybiška patikimų gamintojų džiovyklė, kurioje yra sumaniai integruotos naujausios technologijos – tai racionaliausias pirkinys, jei neketinate džiovyklės keisti po metų ar dviejų. Džiovyklių gamintojas „Bosch“ tikina, kad šiuo metu bene populiariausiu pasirinkimu tampa šiluminius siurblius turinčios džiovyklės, nes jos sutaupo apie 64 procentus energijos ir gali išdžiovinti karščiui mažiau atsparius drabužius jų nepažeisdamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų