Atskleidė tiesą: ar sveika valgyti grikius?

Tikriausiai daugelis pusryčiams neretai renkasi būtent grikių košę. Tačiau kokia iš tiesų yra šios košės nauda?

Grikiai (nuotr. 123rf.com)

GERINA ŠIRDIES SVEIKATĄ

Šios grūdus primenančios sėklos padeda sumažinti uždegimines reakcijas bei LDL, blogąjį cholesterolį, o abu šie dalykai yra labai svarbūs gerai širdies sveikatai. Pagrindinė maistinė medžiaga, kuri teikia tokią naudą širdies ir kraujagyslių sistemai, yra rutinas – tai fitonutrientas ir antioksidantas, kuris padeda stabilizuoti kraujospūdį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje, rašo naturespath.com

MAŽINA CUKRAUS KIEKĮ KRAUJYJE

Palyginus su daugeliu grūdų, grikių yra labai žemas glikeminis indeksas – tai reiškia, kad šių angliavandenių turinys į kraujotaką yra sugeriamas po truputį, todėl organizmui energiją teikia tolygiai. Šios maistingos sėklos neleidžia cukraus kiekiui kraujyje padidėti staigiai, todėl padeda suvaldyti diabetą ir gali pagerinti insulino atsparumą.

JUOSE NĖRA GLITIMO IR JIE NESUKELIA ALERGIJŲ

Nors grikius galima naudoti panašiai, kaip kviečius ar miežius, šiose sėklose natūraliai nėra glitimo, todėl jos puikiai tinka celiakijos pacientams ar grūdų netoleruojantiems žmonėms. Grikiais pakeisti įprastus grūdus su glitimu taip pat gali būti labai naudinga tiems žmonėms, kurie turi virškinimo sutrikimų, pavyzdžiui, pralaidaus žarnyno sindromą.  


Rašyti komentarą...
P
Petras
2020-10-20 22:48:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
Valgyk žalius labai padės organizmui tik tau reiktų kad padėtų proteliui bet jie nepades
Atsakyti
0

M
Marija
2020-10-20 11:17:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ir ką tuo norejote pasakyti?Juk ir taip buvo aišku.
Atsakyti
-2

I
IR VĖL TAS PATS
2020-10-20 20:56:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
O juos reikia valgyti šviežius,ar mirkytus,kad būtų nauda visais vitaminais ir mineralais.Ar geriau virtus.
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų