REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Idealiu atveju kasdienė mityba turėtų susidėti iš pusryčių, pietų ir vakarienės. Natūralu, kad per kelias valandas trunkančias pertraukas tarp pagrindinių valgymų žmonės išalksta. Alkiui malšinti yra pasitelkiami užkandžiai. Kodėl svarbu rinktis sveiką maistą? Kaip užkandžiauti išmaniai? O kokius produktus alkiui malšinti renkasi žymi visažo meistrė Deimantė Kazėnaite?

Idealiu atveju kasdienė mityba turėtų susidėti iš pusryčių, pietų ir vakarienės. Natūralu, kad per kelias valandas trunkančias pertraukas tarp pagrindinių valgymų žmonės išalksta. Alkiui malšinti yra pasitelkiami užkandžiai. Kodėl svarbu rinktis sveiką maistą? Kaip užkandžiauti išmaniai? O kokius produktus alkiui malšinti renkasi žymi visažo meistrė Deimantė Kazėnaite?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yra žmonių, kurie jaučiasi sotūs valgydami 2-3 kartus per dieną ir neturi papildomo poreikio užkandžiauti. Kiekvienam svarbu pasikliauti nuojauta ir individualiai vertinti, ar dienos racionas pilnai patenkina energijos poreikius. Sveiki užkandžiai tarp valgymų gali suteikti mūsų kūnui reikalingos energijos, palaikyti medžiagų apykaitos procesus ir sumažinti alkį bei persivalgymo tikimybę.

REKLAMA

Pasak mitybos specialistės Anastasijos Kurginian, kuri atstovauja tarptautinę subalansuotos mitybos kompaniją Herbalife Nutrition – trys pagrindiniai valgiai ir du užkandžiai tarp jų – idealus variantas norint užtikrinti efektyvų maistinių medžiagų pasisavinimą. Laikantis tokio režimo, suvartojamo maisto kiekis tolygiai pasiskirsto per dieną bei formuojasi reguliaraus valgymo įpročiai, kurie apsaugo nuo pernelyg didelio alkio jausmo vakare ar per dažno šaldytuvo varstymo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai priimi teisingus sprendimus, tavo kūnas į tai atsako teigiamu energijos kiekiu ir maloniu atvaizdu veidrodyje. Nors mūsų anatomija ir gyvenimo būdas skiriasi, tačiau yra kelios bendros užkandžiavimo taisyklės, kurių vertėtų laikytis kiekvienam. Pavyzdžiui, renkantis užkandžius, rekomenduojame pirmenybę teikti gaminiams ir produktams, turintiems daugiau baltymų“, – sako ekspertė.

Kaip rinktis užkandžius?

Ilgas darbo valandas, intensyvų gyvenimo ritmą gerai pažįstanti žinoma socialinių tinklų veikėja, vizažistė Deimantė Kazėnaitė teigia atradusi kelias mažas gudrybes, kaip apriboti nesveikus pasirinkimus ir padaryti taip, kad užkandžiai būtų naudingi jos kūno formoms ir savijautai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažnai mano dienos yra suplanuotos minučių tikslumu, todėl man yra labai svarbu po ranka turėti mėgstamų užkandžių, kurie man padeda likti energingai ir neapsikrauti kalorijomis. Užkandžiams renkuosi pilno grūdo skrebučius su avokadu, vaisių kokteilius ar lengvas salotas. Na, o ryte, kad ir kokia įtempta diena lauktų, visada stengiuosi išgerti sulčių arba vaisių kokteilį, jei yra laiko – padaryti mankštą, tempimo pratimus, pašokti ir taip pasiruošti dienai“, – sako Deimantė.

Mitybos ekspertė A. Kurginian papildo, kad idealus užkandis turėtų palaikyti stabilų insulino ir cukraus kiekį kraujyje. Vartojamas užkandis privalo būti praturtintas skaidulomis ir riebalais, kad nuvytų mintis apie maistą bent kelioms valandoms.

REKLAMA

Norintiems užkandžiauti sumaniai, ji rekomenduoja rinktis: daržovių salotas, kurias galima praturtinti paukštiena/žuvimi/kiaušiniais/sūriu, mažai cukraus turinčiais vaisiais, natūralaus jogurto ir uogų užkandžiais, humuso užtepėle su daržovėmis ar sauja riešutų (migdolų, lazdynų, graikiškų).

„Žmonėms, gyvenantiems tokiu įtemptu ritmu kaip Deimantė, ar dėl kokių nors kitų priežasčių negalintiems pasiruošti visaverčių užkandžių kiekvienai dienai, rekomenduoju rinktis subalansuotą, paruoštą vartoti arba greitai paruošiamą sveiką maistą. Pavyzdžiui, Herbalife Nutrition baltyminius batonėlius. Kiekvienas batonėlis turi vos 140 kalorijų ir 10 gramų baltymų. Tokius užkandžius galima neštis į darbą ir pasidalinti su kolegomis prie arbatos“, – siūlo A. Kurginian.

REKLAMA

Ekspertė pažymi, kad metų laikai taip pat turi įtakos užkandžių pasirinkimui. Sezoninius užkandžius reikėtų vartoti, kol šie prieinami. Pavyzdžiui, įprastą graikišką jogurtą galima paskaninti sezoninėmis uogomis ir šalavijo sėklomis. Norintys įvairovės gali eksperimentuoti ruošdami salotas: žali lapai su lašiša, fetos sūris, avokadas. Tokie užkandžiai ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmo, kontroliuoja alkį ir palaiko vidinę subalansuotą mikroflorą.  

Norėdami susisiekti su nepriklausomu Herbalife Nutrition konsultantu, apsilankykite: Herbalife.lt 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų