REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar įmanoma ką nors padaryti ne taip, ruošiant sumuštinį? Vienas virtuvės šefas mano, kad taip – jis atrado kontraversišką būdą ruošti skanesnius sumuštinius.

Ar įmanoma ką nors padaryti ne taip, ruošiant sumuštinį? Vienas virtuvės šefas mano, kad taip – jis atrado kontraversišką būdą ruošti skanesnius sumuštinius.

REKLAMA

Naujame savo podkasto epizode šefas Davidas Changas kalbėjo būtent šia tema. „Momofuku“ makaronų baro Niujorke įkūrėjas sako, kad reikia labai atidžiai žiūrėti, kokius pomidorus naudojate. Vietoj gražiausių, labiausiai prinokusių, pasak jo reikėtų rinktis prastesnės kokybės ar ne iki galo prinokusius pomidorus.

Jis teigia: „Dievinu sezoninius vasaros pomidorus, bet manau, kad sumuštiniai skanesni su prastesniais pomidorais iš šiltnamio nei su tobulai prinokusiais vasariniais pomidorais. Jie ne tokie sultingi, su reikiama rūgštele ir jų konsistencija geriau tinka prie salotų bei traškios šoninės.“

Davido teorija racionali – tikrai nemalonu, kai persismelkęs sultingu pomidoru visas sumuštinis ištęžta. Vis dėlto, kai kurie maisto mėgėjai su Davido teorija nesutinka ir socialiniuose tinkluose reiškia priešingą nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas toks kritikas rašė: „Masinės gamybos sumuštiniams – žinoma, bet galima pasigaminti gurmanišką sumuštinį su gerais pomidorais.“

Kitas rašė: „Vienas iš nedaugelio klausimų, kuriais su tavimi nesutinku.“

Tačiau ši nuomonė – ne vienintelė šio šefo pateikta kontraversiška idėja. Davidas įsitikinęs, kad sumuštiniai yra užkandis, kurio nereikėtų valgyti kaip pagrindinio patiekalo. Tačiau sumuštinius pietums valgo daugelis, todėl su tuo galima ir nesutikti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų