REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai įprasta tvarkytis tada, kai matome susikaupusius nešvarumus, dulkių sluoksnius arba net purvą. To dažnai laikomasi ir valant grindis, tačiau ne visada reikia laukti momento, kai jau plika akimi matoma, jog reikia susitvarkyti.

Dažniausiai įprasta tvarkytis tada, kai matome susikaupusius nešvarumus, dulkių sluoksnius arba net purvą. To dažnai laikomasi ir valant grindis, tačiau ne visada reikia laukti momento, kai jau plika akimi matoma, jog reikia susitvarkyti.

REKLAMA

Interjero dizaineriai ir valymo ekspertai sutartinai sako, kad grindys turėtų būti plaunamos ar siurbiamos bent kartą per savaitę. Visų tipų grindys kaupia dulkes ir nešvarumus, kurie gali pakenkti savijautai, sukelti alergijas ar net rimtas infekcijas.

Ekspertai pataria atsižvelgti į jūsų namuose esančią grindų dangą ir pagal tai nuspręsti, kiek mažiausiai kartų per savaitę reikėtų ją išvalyti, rašoma bobvila.com

Kietmedžio ir plytelių grindys

Kietmedžio ir plytelių grindims pakanka savaitinio siurbimo, nes jose nesikaupia dulkės, nešvarumai ir bakterijos, kaip, pavyzdžiui, kiliminėse grindyse. Taip yra dėl jų kietos ir plokščios konstrukcijos, grindų hermetiko ir glazūros, dedamos ant plytelių, kad nešvarumai ir bakterijos liktų nuošalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dulkės ir alergenai vis tiek gali kauptis ant paviršiaus ir patekti tarp medinių grindų lentų ir plytelių, todėl būtina jas reguliariai siurbti.

REKLAMA

Kiliminės dangos grindys

Kilimai reikalauja dažnesnio siurbimo, nes pluoštai sulaiko dulkes, nešvarumus ir alergenus, taip pat sugeria nešvarumus ir išsiliejimus, atverdami kelią bakterijoms. Kuo ilgiau neišvalysite sutepto kilimo ir toliau juo vaikščiosite, tuo daugiau jame kaupsis purvo ir bakterijų.

Dulkių kilimėliai

Du kartus per savaitę atskirai išsiurbkite bet kokius kilimėlius, dengiančius kietmedžio, plytelių ar trumpo pluošto kilimines grindis. Kilimėlio pluoštai sugeria nešvarumus ir kaupia bakterijas maždaug tokiu pat greičiu kaip ir kilimas. Dulkių siurbimas kasdien, jei turite naminių gyvūnėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Patarimas namuose turintiems augintinių

Gyvūnų turinčių žmonių grindyse dažnai galima rasti augintinių plaukų ar pleiskanų. Be to, jie iš lauko gali parsinešti ir bakterijų, kurios gali sukelti galvos skausmą, vėmimą, viduriavimą ir tokias infekcijas kaip gastritas.

Greitas kasdieninis siurbimas padės išnaikinti bakterijas ir palaikyti jūsų šeimos sveikatą. Jei neturite laiko siurbti visą namą, sutelkite dėmesį į kambarius, kuriuose jūsų augintiniai praleidžia daugiausiai laiko.

Svarbu ir tai, kaip dažnai lankomasi kambariuose

Kaip dažnai reikėtų siurbti grindis, nustatyti padeda ir tai, kiek laiko jose yra praleidžiama, kiek ir kaip dažnai ten vaikšto žmonės. Pavyzdžiui, svečių kambariai ar svetainės, jei jose nėra praleidžiama daug laiko, gali būti siurbiamos kas dvi savaites.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieškambarius, virtuvę ir vonią reikėtų siurbti dažniau, geriausia – kas kelias dienas, nes jose vaikšto daugiau žmonių, todėl ir kaupiasi daugiau bakterijų.

Miegamasis ar darbo kambarys taip pat yra gana dažnai naudojamos erdvės, bet kadangi juose dažniausiai lankosi vienas ar keli žmonės, išsiurbti gali užtekti kartą per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų