REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę planuojate orkaitėje kepti vištieną? Virtuvėje nedarykite šios klaidos.

Šią savaitę planuojate orkaitėje kepti vištieną? Virtuvėje nedarykite šios klaidos.

REKLAMA

3,3 milijono kartų peržiūrėtame „Youtube“ vaizdo įraše Džeimis Oliveris atskleidė, kad daugelis žmonių vištieną įdaro šalta citrina dar prieš dėdami ją į orkaitę, rašoma dailystar.co.uk. Nors taip vištiena būna gardesnė, tai gali pakenkti jos kepimui. Džeimis vietoj to pataria citriną sušildyti, prieš ja įdarant viščiuką. Taip ne tik gausite daugiau skonio, bet ir viskas tolygiai iškeps.

Profesionalus virtuvės šefas paaiškino: „Jei vištieną įdarote šalta citrina, į jos vidų nepatenka karštas oras, todėl mėsa niekaip neiškeps tolygiai.“

Kad taip nenutiktų, prieš kemšant ją į viščiuko vidų, citriną reikėtų 40 sekundžių įdėti į mikrobangę, kad ji sušiltų. Taip skonis bus ryškesnis, o paukštiena iškeps tolygiau. Džeimis rekomenduoja citriną dar ir subadyti, prieš ja įdarant viščiuką.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė: „Taigi, dabar turime karštą citriną ir ją subadysime. Tai – karštutėlė citrusinė bomba.“

Vištienai pagardinti jis dar naudoja keletą šviežių ingredientų – rozmariną ir čiobrelius. Kad susiformuotų tyrė, žoleles jis užlieja alyvuogių aliejumi. Kad skonio būtų kuo daugiau, tokia tyre jis padengia visą viščiuką.

Jamie taip pat po vištienos odele įdeda sviesto gabalėlių, kad patiekalas būtų sultingesnis. Taip paruoštą viščiuką jis deda į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. 1,6 kg svorio viščiuką reikia kepti maždaug 1 valandą 20 minučių. Kai vištiena iškepusi, tai matosi iš jos sulčių, kurios turi būti skaidrios. Patiekalas valgomas su norimu garnyru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų