Tiesiai iš vaikystės: minkšti, purūs ir be galo gardūs varškėčiai

„Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie – nuostabūs, minkšti puručiai, tikri varškėčiai", – sako recepto autorė.

Varškėčiai (Nuotr. Visko po trupinėlį)

Varškėčiams reikės: 250 g varškės; 2 kiaušinių; 3 v. š. grietinės; 1,5 stiklinės miltų (stengtis nepridėti per daug, kartais užtenka 1 su trupučiu); 1 v. š. cukraus; žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS

Varškę sutrupinti į dubenėlį, įmušti kiaušinius, įdėti grietinę, druską ir cukrų, viską gerai išmaišyti ištrinti šakute. Po truputį berti persijotus miltus, suminkyti tešlą (man užtenka pamaigyti šakute).

Tešla būna šiek tiek lipni prie rankų, formuojame drėgnomis rankomis. Kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.

Šaltinis: Visko po trupinėlį/ worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
H
H
2020-05-10 13:38:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
Šaunuolė!!! Labas rytas.....
Pabandyti kepimui kokosų aliejų....... Nauduoti "gi" sviestą....
Kepti naudojant alyvuogių aliejų ekstra virdzin.....
Skanaus.!
Atsakyti
0

X
X
2020-05-11 09:25:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
Miltų per daug, aš vietoj miltų dedu manų kruopas.
Atsakyti
0

B
BeReklamu
2020-05-11 16:39:45
Pranešti apie netinkamą komentarą
Kokosu aliejus ryškiai kelia cholesterolį, jo nebenaudoju
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų