Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą.

Kiaušinienė  (nuotr. Shutterstock.com)

Kiaušinienė (nuotr. Shutterstock.com)

„YouTube“ patalpintame vaizdo įraše G. Ramsay aiškino: „Į mūsų virtuvę atėjus naujam šefui visada pirmiausia paprašome iškepti kreminės kiaušinienės. Jei jie moka iškepti tobulą kiaušinienę, tada aišku, kad tai – puikus virėjas.“

Tad kaip kulinarijos ekspertai kepą tobulą kreminę kiaušinienę (angl. scrambled eggs)? Pasirodo, dažnai daroma įvairiausių klaidų – štai ko reikėtų vengti.

1. Kiaušinius druska ir prieskoniais gardinate dar prieš juos kepant

40 milijonų peržiūrų turinčiame vaizdo įraše Gordonas įspėja kiaušinių per anksti nesūdyti ir prieskoniais negardinti.

Jis pataria: „Pradėkite nuo trijų kiaušinių ir jų nesūdykite. Jei sūdysite iš pat pradžių, druska juos pradės ardyti ir tada kiaušinienė išeis vandeninga.“

Vietoj druskos ir pipirų kepimo pradžioje virtuvės šefas įdeda sviesto. Jis paaiškino: „Sviestą svarbu dėti iš pat pradžių, nes jis kiaušinienei suteikia aksominę tekstūrą.“

REKLAMA

2. Kiaušinius per anksti pradedate maišyti

Gordonas Ramsay nurodė dar vieną dažną virtuvės mėgėjų klaidą. Pasirodo, kiaušinius reikia pradėti maišyti tik keptuvei esant ant kaitros.

Jis pataria: „Pirma kiaušinius įmuškite į įkaitintą keptuvę, ir tik tada paprasta mentele pradėkite juos maišyti. Jei kiaušinius sumaišysite ir tik tada juos dėsite į keptuvę, jie pradės irti.“

3. Kiaušinius kepate ant tolygios kaitros

Gordonas sako, kad kepimo temperatūrą reikėtų kaitalioti ir tuo pačiu metu kiaušinienę nuolat maišyti. Taip kiaušiniai neperkeps ir neįgaus guminės konsistencijos.

Jis sako: „Tobulos kiaušinienės paslaptis – pradėti kepti ant aukštos kaitros. Kiaušinienę palaikykite ant aukštos kaitros, tada keptuvę nuimkite, ir tada vėl padėkite ją ant kaitros.“

4. Maišymą nutraukiate

Maišyti kiaušinienę reikia labai atsargiai.

Gordonas priduria: „Visai kaip gaminant rizotą – negalima nustoti maišyti. Kiaušinienė yra gyvas dalykas, į ją reikia įdėti darbo.“

5. Kiaušinius perkepate

Kiaušinienę nuo kaitros reikia nuimti anksčiau, nei ji atrodo iki galo iškepusi, nes įkaitusioje keptuvėje kepimo procesas ir toliau tęsis. Kai kiaušinienės konsistencija bus gera, ją atvėsinkite šaukštu grietinės.

Šefas sako: „Kiaušinienė neperkeps, nes į ją įdėsime pusę šaukšto grietinės. Taip kiaušiniai bus truputį vėsesni, kiaušinienė nustos kepusi.“

6. Pamirštate pridėti druskos ir prieskonių

Tinkamai nepagardintiems kiaušiniams trūksta skonio. Gordonas naudoja druską, pipirus ir česnako laiškus, kad kiaušinienė būtų skanesnė.

Užbaigdamas savo mokomąjį vaizdo įrašą apie kiaušinienę jis priduria: „Dabar ją pagardinsiu trupučiu druskos ir pipirų. Dar pridėsiu truputį česnako laiškų – jie paryškina kiaušinių skonį ir patiekalas atrodo seksualiau.“

Štai ir viskas – paruošta tobula kreminė kiaušinienė.

Antanas
2020-04-08 13:39:14
Jei vadinamą kiaušinienė patiekalą maiste-tai ne kiausiniene
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Opa 2020-04-08 19:57:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Nesąmonė.    ATSAKYTI
Opa 2020-04-08 19:57:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nesąmonė.    ATSAKYTI
Opa 2020-04-08 19:25:07
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nesąmonė    ATSAKYTI
Kaip noriu taip kepsiu 2020-04-08 18:59:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Toki šefa ant kuolo tik
   ATSAKYTI
Antanas 2020-04-08 13:39:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Jei vadinamą kiaušinienė patiekalą maiste-tai ne kiausiniene   ATSAKYTI
Viską pasakiau 2020-04-08 13:36:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Avinas nors ir šefas   ATSAKYTI
Julius 2020-04-08 13:35:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Dar. nemaišytu sperma pagardinti .   ATSAKYTI
Virusaa 2020-04-08 07:38:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Pebsininkai,is savo su.iktu 200 €pitkite ribias zuvis,lasisas,vaisius,ougas,juk po to ta trejeta aaxaiteliu ñiekis pabuti ir nevalgius Jau dabar medziai pradčda zalųuoti.......   ATSAKYTI

Top Video

Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
REKLAMA
Indrė Stonkuvienė
Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą ...
Vištienos užkepėlė (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Užkepėlė išties pagaminama labai greitai, daržoves galite naudoti kokios jums tik patinka ir turite namuose. Improvizuodami su daržovėmis, kaskart turėsite kitokią užkepėlę, ...
Blynai su ouoliais (Nuotr. Mukatanas)
„Iškepti šiuos blynelius yra lengva, nors tai ir atima šiek tiek laiko. Jie kaskart pavyksta, nenaudojant nei svarstyklių, nei matavimo indo su padalomis, tereikia miltus, ...
Corn-dogs (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Bananai (nuotr. stop kadras)
Kaip ir daugelis kitų vaisių, kuriuos perkame maisto prekių parduotuvėje ar ūkininko turguje, laikui bėgant bananai subręsta po to, kai jie būna paveikiami dujomis, vadinamomis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų