Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą.

Kiaušinienė  (nuotr. Shutterstock.com)

Kiaušinienė (nuotr. Shutterstock.com)

„YouTube“ patalpintame vaizdo įraše G. Ramsay aiškino: „Į mūsų virtuvę atėjus naujam šefui visada pirmiausia paprašome iškepti kreminės kiaušinienės. Jei jie moka iškepti tobulą kiaušinienę, tada aišku, kad tai – puikus virėjas.“

Tad kaip kulinarijos ekspertai kepą tobulą kreminę kiaušinienę (angl. scrambled eggs)? Pasirodo, dažnai daroma įvairiausių klaidų – štai ko reikėtų vengti.

1. Kiaušinius druska ir prieskoniais gardinate dar prieš juos kepant

40 milijonų peržiūrų turinčiame vaizdo įraše Gordonas įspėja kiaušinių per anksti nesūdyti ir prieskoniais negardinti.

Jis pataria: „Pradėkite nuo trijų kiaušinių ir jų nesūdykite. Jei sūdysite iš pat pradžių, druska juos pradės ardyti ir tada kiaušinienė išeis vandeninga.“

Vietoj druskos ir pipirų kepimo pradžioje virtuvės šefas įdeda sviesto. Jis paaiškino: „Sviestą svarbu dėti iš pat pradžių, nes jis kiaušinienei suteikia aksominę tekstūrą.“

REKLAMA

2. Kiaušinius per anksti pradedate maišyti

Gordonas Ramsay nurodė dar vieną dažną virtuvės mėgėjų klaidą. Pasirodo, kiaušinius reikia pradėti maišyti tik keptuvei esant ant kaitros.

Jis pataria: „Pirma kiaušinius įmuškite į įkaitintą keptuvę, ir tik tada paprasta mentele pradėkite juos maišyti. Jei kiaušinius sumaišysite ir tik tada juos dėsite į keptuvę, jie pradės irti.“

3. Kiaušinius kepate ant tolygios kaitros

Gordonas sako, kad kepimo temperatūrą reikėtų kaitalioti ir tuo pačiu metu kiaušinienę nuolat maišyti. Taip kiaušiniai neperkeps ir neįgaus guminės konsistencijos.

Jis sako: „Tobulos kiaušinienės paslaptis – pradėti kepti ant aukštos kaitros. Kiaušinienę palaikykite ant aukštos kaitros, tada keptuvę nuimkite, ir tada vėl padėkite ją ant kaitros.“

4. Maišymą nutraukiate

Maišyti kiaušinienę reikia labai atsargiai.

Gordonas priduria: „Visai kaip gaminant rizotą – negalima nustoti maišyti. Kiaušinienė yra gyvas dalykas, į ją reikia įdėti darbo.“

5. Kiaušinius perkepate

Kiaušinienę nuo kaitros reikia nuimti anksčiau, nei ji atrodo iki galo iškepusi, nes įkaitusioje keptuvėje kepimo procesas ir toliau tęsis. Kai kiaušinienės konsistencija bus gera, ją atvėsinkite šaukštu grietinės.

Šefas sako: „Kiaušinienė neperkeps, nes į ją įdėsime pusę šaukšto grietinės. Taip kiaušiniai bus truputį vėsesni, kiaušinienė nustos kepusi.“

6. Pamirštate pridėti druskos ir prieskonių

Tinkamai nepagardintiems kiaušiniams trūksta skonio. Gordonas naudoja druską, pipirus ir česnako laiškus, kad kiaušinienė būtų skanesnė.

Užbaigdamas savo mokomąjį vaizdo įrašą apie kiaušinienę jis priduria: „Dabar ją pagardinsiu trupučiu druskos ir pipirų. Dar pridėsiu truputį česnako laiškų – jie paryškina kiaušinių skonį ir patiekalas atrodo seksualiau.“

Štai ir viskas – paruošta tobula kreminė kiaušinienė.

Antanas
2020-04-08 13:39:14
Jei vadinamą kiaušinienė patiekalą maiste-tai ne kiausiniene
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Opa 2020-04-08 19:57:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Nesąmonė.    ATSAKYTI
Opa 2020-04-08 19:57:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nesąmonė.    ATSAKYTI
Opa 2020-04-08 19:25:07
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nesąmonė    ATSAKYTI
Kaip noriu taip kepsiu 2020-04-08 18:59:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Toki šefa ant kuolo tik
   ATSAKYTI
Antanas 2020-04-08 13:39:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Jei vadinamą kiaušinienė patiekalą maiste-tai ne kiausiniene   ATSAKYTI
Viską pasakiau 2020-04-08 13:36:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Avinas nors ir šefas   ATSAKYTI
Julius 2020-04-08 13:35:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Dar. nemaišytu sperma pagardinti .   ATSAKYTI
Virusaa 2020-04-08 07:38:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Pebsininkai,is savo su.iktu 200 €pitkite ribias zuvis,lasisas,vaisius,ougas,juk po to ta trejeta aaxaiteliu ñiekis pabuti ir nevalgius Jau dabar medziai pradčda zalųuoti.......   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
Tortilijų suktinukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros vakarais laukiate svečių? O galbūt norite pagaminti greitų užkandžių šeimai? Tuomet jums puikiai pravers šis tortilijų suktinukų receptas, kuriuo su skaitytojais ...
Puikus marinatas daržovėms (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų